Transferweekje: Bosz in beeld, grof geld voor megatalent

9 juni 2018, 12:12

Hoewel de transfermarkt officieel nog niet open is, worden nieuwe deals voor het komende seizoen al beklonken. Ook draait de geruchtenmachine op volle toeren. Welke geruchten nemen toe en vooral: welke moeten we serieus nemen en welke kunnen wel even laten liggen? In de rubriek 'Transferweekje' komt de afgelopen week weer langs.

{image[322602][right-half][]}Naam Bosz valt bij Sporting

Jorge Jesus besloot deze week Sporting Portugal te verlaten voor de woestijn. In Saudi-Arabië bij Al-Hilal gaat de 63-jarige Portugees zijn zakken vullen. Het speculeren over het invullen van de vacature bij Sporting Portugal kwam na zijn vertrek meteen op gang. De meest in het oog springende naam is die van Peter Bosz. Hij is nog altijd clubloos, maar of hij in de slangenkuil van Sporting stapt? Het is op dit moment erg onrustig binnen de gelederen van de topclub. Sporting kwam in brand te staan toen hooligans onder meer Dost en de nu vertrokken Jesus aanvielen. Om diezelfde reden bedankte Ricardo Sa Pinto voor de job. Vanwege zijn verleden als speler bij Sporting was Sa Pinto de favoriet, maar hij ziet het niet zitten. Maar wie wel?

Thiago kan terugkeren in Camp Nou

Real betaalt megabedrag voor Braziliaans talent

De transfersommen lijken elke transferperiode te stijgen en ook Real Madrid zit niet bepaald op zwart zaad. Volgens het Spaanse Marca heeft de club de strijd om Rodrygo, een zeventienjarige aanvaller van Santos, gewonnen. De transfersom is met 45 miljoen euro gigantisch hoog te noemen, maar Rodrygo wordt als een talent van de buitencategorie gezien. De jonge buitenspeler wordt gezien als de nieuwe Neymar, die eveneens bij Santos doorbrak in het Braziliaanse voetbal. Rodrygo baarde onlangs nog opzien door drie keer te scoren in negen minuten. Hij deed dit in de competitiewedstrijd tegen Vitória.

Emre Can weg bij Liverpool, gaat naar Juventus 

Vertrek Pereiro bij PSV is toch bespreekbaar

Of dit op korte termijn ook voor het verblijf van Gaston Pereiro bij PSV geldt, blijft nog even een vraagteken. Waar één van de Uruguayaanse zaakwaarnemers eerder nog liet optekenen dat een vertrek van Pereiro uit Eindhoven 'totaal niet aan de orde is', ligt de zaak volgens zijn Nederlandse zaakwaarnemer Peter Gerards genuanceerder. Een vertrek uit de Lichtstad is wel degelijk bespreekbaar. "PSV wil hem graag houden, maar het is nu nog veel te vroeg om dit soort uitspraken te doen", verduidelijkt Gerards in het Eindhovens Dagblad. De voornaamste interesse voor de vleugelaanvaller lijkt vooralsnog van het geplaagde Sporting Portugal en VFL Wolfsburg te komen. Pereiro heeft nog een contract tot medio 2020 bij PSV.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen