Sørloth laat kassa Groningen rinkelen met 'enorme bonus'

8 juni 2018, 08:14   Bijgewerkt: 8 juni 2018, 08:20

Alexander Sørloth kende bij FC Groningen amper succes, maar de spits laat de kassa van de Groningers wel rinkelen. De 22-jarige Noor verruilde in de winter FC Midtjylland voor Crystal Palace. Omdat de Engelse club zich handhaafde, profiteerde de Trots van het Noorden financieel mee vanwege afgesproken bonussen en doorverkooppercentages.

Het leverde Groningen ruim twee ton op. "Het zijn voor Groninger begrippen enorme bonussen die met dergelijke transfers gemoeid zijn", zegt directeur Hans Nijland in het Dagblad van het Noorden. Midtjylland sprak met Crystal Palace een bonus af, wanneer The Eagles in de Premier League zouden blijven. "In het geval van Alexander Sørloth ging het bij handhaving van Crystal Palace om 2,3 miljoen euro, waar wij dan weer tien procent van ontvangen."

Een schijntje voor Crystal Palace. "Daar doen ze helemaal niet ingewikkeld over. Zelfs voor bescheiden Premier League-clubs als Crystal Palace staan er vele tientallen miljoenen aan tv-gelden tegenover. Daar kunnen wij in de Eredivisie alleen maar van dromen. En het mooie is, als Crystal Palace zich volgend seizoen opnieuw handhaaft, krijgen we nog eens zo'n bedrag", weet Nijland.

Sørloth speelde anderhalf seizoen voor Groningen. In 39 officiële wedstrijden, scoorde hij zes keer. Vorige zomer liet Groningen hem naar Midtjylland vertrekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen