De Premier League krijgt vanaf 2020 een winterstop

8 juni 2018, 13:48

Het Engelse voetbal krijgt een winterstop. Vanaf het seizoen 2019/2020 krijgen de clubs in februari een break van twee weken. Dat hebben de FA, de Premier League en de EFL (English Footbal League) besloten na veel kritiek op het drukke schema.

De Premier League zelf zal niet twee weekenden achter elkaar stil liggen. Een speelronde wordt in tweeën gedeeld. De eerste clubs komen in het eerste weekend van de winterstop in actie, het overige deel een weekend later.

"Dit is een belangrijk moment voor het Engelse voetbal. Het komt de club en het land ten goede", zegt FA-baas Martin Glenn op de website van de Premier League. "Het is geen geheim dat wij een erg drukke kalender hebben. De afgelopen jaren hebben we met z'n allen gewerkt om een oplossing te vinden."

De traditie in Engeland om tijdens de feestdagen te voetballen blijft bestaan. "We hebben nu een manier gevonden om de spelers de broodnodige pauze te even", aldus Glenn. "Als we in de toekomst naar WK's en EK's gaan, weten we zeker dat deze winterstop een waardevolle toevoeging zal zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen