Duitsland sluit moeizame oefencampagne af met zege

8 juni 2018, 21:39   Bijgewerkt: 8 juni 2018, 21:46

Voor het eerst in 2018 heeft de nationale ploeg van Duitsland een overwinning geboekt. De uitzwaaiwedstrijd tegen Saudi-Arabië, dat eveneens naar Rusland afreist, mondde uit in een 2-1 overwinning.

Duitsland begon ijzersterk aan het duel en kwam al na acht minuten op voorsprong via Timo Werner. De aanvaller, die op het WK waarschijnlijk de spits is van Duitsland, knalde via de onderkant van de lat de 1-0 in het doel. Joshua Kimmich stond aan de basis van het doelpunt door de bal prachtig lang te passen naar Marco Reus, die Werner vervolgens een niet te missen kans bood. Een eigen doelpunt van Omar Hawsawi betekende voor rust nog de 2-0, maar daar bleef het ondanks meerdere kansen ook bij voor Duitsland.

Die Mannschaft scoorde in de tweede helft niet meer, maar dat deed Saudi-Arabië wel. Een makkelijk gegeven strafschop werd gemist door Mohammad Al-Sahlaw, maar de rebound was een prooi voor Taisir Al-Jassim. Hij bepaalde de eindstand op 2-1 en daardoor heeft Duitsland eindelijk weer eens een zege genoteerd. Er werd achtereenvolgens gelijkgespeeld tegen Engeland, Frankrijk en Spanje en verloren van Brazilië en Oostenrijk, maar door de winst van vanavond sluit de ploeg de oefencampagne toch positief af.

Bij Duitsland keepte Manuel Neuer de eerste helft, terwijl Marc-André Ter Stegen in het tweede bedrijf het doel verdedigde.

Saudi-Arabië begint donderdag aan het WK. Het land speelt de openingswedstrijd tegen Rusland.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!