Polen speelt gelijk in wedstrijd met twee wereldgoals

8 juni 2018, 22:48

Ondanks het feit dat Chili niet naar het WK gaat, heeft het Zuid-Amerikaanse land vrijdagavond niet meegewerkt aan een overwinning voor Polen. De Europese WK-ganger wist een 2-0 voorsprong niet over de streep te trekken en speelde met 2-2 gelijk.

Polen kwam na een halfuur op stoom tegen Chili en was in vier minuten tijd twee keer trefzeker. Aanvoerder Robert Lewandowski opende het bal door na dertig minuten met links prachtig raak te schieten in de verre hoek. Het bleek later op de avond niet de enige prachtgoal die te bewonderen viel in het stadion in Poznan. Vier minuten na de openingsgoal maakte Piotr Zielinski de 2-0 door van dichtbij simpel binnen te schuiven.

Chili speelde vrijdag zonder sterspelers Alexis Sánchez en Arturo Vidal, maar had toch een knappe comeback in huis. Vier minuten na de 2-0 tekende Diego Valdes met een prima kopstoot in de lange hoek voor de aansluitingstreffer en dat bleek de opmaat naar de gelijkmaker. Hannover 96-aanvaller Miiko Albornoz pegelde tien minuten na de pauze schitterend raak en zorgde voor een 2-2 eindstand. Zijn doelpunt was misschien nog wel mooier dan de treffer van Lewandowski eerder in de wedstrijd.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!