Götze kritisch op Guardiola: "Hij mist empathie als toptrainer"

9 juni 2018, 13:37   Bijgewerkt: 9 juni 2018, 14:40

Mario Götze was vier geleden de WK-held van Duitsland, maar moet komende zomer toekijken hoe zijn landgenoten de wereldtitel verdedigen. Voor een meerdelige documentaire geeft de middenvelder een inkijkje in zijn leven en vertelt hij over de afgelopen jaren. Hij neemt daarbij geen blad voor de mond en komt met kritiek op onder meer zijn voormalige trainer Pep Guardiola.

Götze maakte in 2013 de overstap van Dortmund naar Bayern München en kreeg bij die club te maken met Guardiola. "Het was niet makkelijk voor me. Jürgen Klopp was een voetbalvader voor me. Guardiola was totaal anders", zegt een openharige Götze. "Trainers van wereldklasse moeten ook empathisch zijn. Iedere sporter is immers ook maar een mens." Juist dit onderdeel miste de Duitser bij de veel geprezen oefenmeester uit Catalonië.

De periode in München werd voor Götze mede hierdoor geen groot succes. Met een ervaring rijker en een illusie armer keerde hij in 2016 terug bij de voor hem vetrouwde BVB. Onder meer door blessureleed heeft Götze ook hier zijn klasse nog niet altijd kunnen laten zien. Het kostte hem het WK, maar leverde wel een wijze les op. "Soms moet je jezelf en het lichaam ook even de tijd geven. Als je geblesseerd bent en moet wachten tot bijvoorbeeld een bot is hersteld, dan is dat makkelijk. Maar als het op een ander vlak niet loopt, is die rust soms moeilijk te vinden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen