Poule A: Rusland onder druk in groep met mogelijkheden

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

11 juni 2018 – Nog drie nachtjes slapen voordat de bal rolt op het WK in Rusland. Het gastland trapt af tegen Saudi-Arabië. Zij vormen met Uruguay en Egypte poule A. Misschien niet de meest aantrekkelijke groep, maar wel een interessante. Want wie gaan met de twee tickets voor de knock-outfase aan de haal?

Poule A: Rusland onder druk in groep met mogelijkheden

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Rusland
De druk op het gastland is hoog. Rusland moet de knock-outfase halen, hoe dan ook. Maar na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie lukte dat nooit op een WK. Het bleef bij het succesvolle EK in 2008, toen Roman Pavljoetsjenko en Andrej Arsjavin het Nederlands elftal uitschakelden in de kwartfinale. Rusland ontbrak op het WK 2010 en de toernooien daarna was de groepsfase de eindbestemming. Het EK in 2016 was helemaal een deceptie, waar vooral Russische hooligans de voorpagina's haalden. Maar deze zomer wil de nationale ploeg de harten weer veroveren. Een waardig gastheer hoort minimaal de eerste ronde te overleven, vinden ze in Rusland. Maar de scepsis is groot na een belabberde voorbereiding op het toernooi. De Russen verloren van Oostenrijk (1-0) en speelden gelijk tegen Turkije (1-1).

Coach: Stanislav Tsjertsjesov
Blikvanger: Fedor Smolov
Hoogste WK-kwalificering: groepsfase
Oefenduels: Oostenrijk (0-1), Turkije (1-1)
Eredivisie-spelers: geen
Record-international: Sergey Ignashevic (120)

Uruguay
Uruguay is een outsider op het WK. De Zuid-Amerikanen schrikken iedere tegenstander af met Luis Suárez en Edinson Cavani in de voorhoede. Vermoedelijk wordt dit voor beiden - de twee zijn 31 jaar - het laatste WK waarop ze nog een keer kunnen schitteren. Maar ook een aantal nieuwe jongens heeft zich gemeld in de nationale ploeg. Spelers als Rodrigo Betancur (Juventus), Mathias Vecino (Juventus) en Nahitan Nandez (Boca Juniors) zorgen voor nieuw elan. Uruguay vertrouwde altijd op de degelijke defensie, en de doeltreffendheid van Suárez en Cavani. Maar vorige zomer al begon het te piepen en te kraken bij La Celeste. Bondscoach Oscar Tabarez greep in. Hij nam voornamelijk zijn middenveld onder handen. Uruguay speelt meer van het doel af, maar durft de tweevoudig wereldkampioen dit ook tegen de echte toplanden?

Coach: Oscar Tabarez
Blikvanger: Luis Suárez
Hoogste WK-kwalificering: 1ste (1930, 1950)
Oefenduels: Oezbekistan (3-0)
Eredivisie-spelers: geen
Record-international: Maxi Pereira (124)

Egypte
Heel Egypte bidt voor Mohamed Salah. De sensatie van dit seizoen is mee naar Rusland, maar hoe fit is Salah? De hersteltijd voor zijn schouderblessure kost hem normaal meerdere poulewedstrijden. Zijn medische begeleiders doen er daarom alles aan om Salah wedstrijdfit te krijgen. Met of zonder King Salah is een wereld van verschil. In de niet al te sterke groep heeft Egypte goede kansen om voor het eerst in de historie de knock-outfase te bereiken. Zeker mét Salah. Egypte deed twee keer eerder mee aan het WK en bereikte nooit de volgende ronde. Deze editie doet Egypte in Rusland zeker niet onder voor het gastland en Saudi-Arabië. Ook met Uruguay moet de ploeg van Hector Cuper zich kunnen meten. En dan kan Egypte in de achtste finale zomaar Spanje treffen. Ofwel, in dat scenario krijgt het duel Salah versus Sergio Ramos een vervolg. We wrijven ons al voorzichtig in de handen.

Coach: Hector Cuper
Blikvanger: Mohamed Salah
Hoogste WK-kwalificering: groepsfase
Oefenduels: Koeweit (1-1), Colombia (0-0), België (0-3)
Eredivisie-spelers: geen
Record-international: Ahmed Hassan (184)

Saudi-Arabië
Dankzij Bert van Marwijk en zijn Nederlandse staf staan de Saudi's op het WK. Maar de bond werkte Van Marwijk zelf buiten de deur. Tijdens onderhandelingen over een nieuw contract werden mensen uit de staf op straat gezet. En de bond stelde hun bondscoach een absurde eis: Van Marwijk moest permanent in Saudi-Arabië gaan wonen. Voor Van Marwijk was dat onbespreekbaar en vertrok hij per direct. Saudi-Arabië kwam twee maanden later tevergeefs bij de trainer terug, omdat Van Marwijks opvolger Edgardo Bauza alweer was ontslagen. Saudi-Arabië bleef halsstarrig en dat maakte de kans op een terugkeer van Van Marwijk kansloos. Het is Juan Antonio Pizzi die Saudi-Arabië leidt op het WK. Met een legioen aan onbekende spelers - Mukhtar Ali van Vitesse zag zijn WK-droom uiteen spatten - houdt niemand in deze poule rekening met Saudi-Arabië. Opnieuw dreigt een rol in de anonimiteit van Saudi-Arabië. Alleen tijdens de openingswedstrijd van donderdag tegen gastheer Rusland zullen de Saudi's even extra in de spotlights van de hele wereld staan. 

Coach: Juan Antonio Pizzi
Blikvanger: Mohammad Al-Sahlawi  
Hoogste WK-kwalificering: achtste finale (1994)
Oefenduels: Griekenland (2-0), Italië (1-2), Peru (0-3), Duitsland (1-2)
Eredivisie-spelers: geen
Record-international: Mohammad Al-Deayea (180)

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd