Kuipers wil onbesproken zijn en droomt van WK-finale

11 juni 2018, 09:29

Björn Kuipers steekt zijn WK-ambities niet onder stoelen of banken. De Nederlandse scheidsrechter wil op 15 juli de eindstrijd in goede banen leiden. Kuipers en zijn assistenten stellen alles in het werk om dat doel te bereiken. De sleutel tot succes? Onbesproken zijn.

Dat Kuipers in mei de Europa League-finale floot, was een grote eer, maar vormde tegelijkertijd een gevaar voor zijn WK-ambities. "Natuurlijk, we hadden een flinke deuk kunnen oplopen, er was bijvoorbeeld ook geen VAR tijdens die finale. Het gaat altijd om discussie over die scheidsrechter. Wil je succesvol zijn en eventueel een WK-finale leiden, dan moet je onbesproken zijn", legt de arbiter uit in gesprek met De Telegraaf.

Kuipers, die na het WK geen interlands meer zal fluiten, geeft aan dat hij tegenwoordig - in tegenstelling tot vroeger - hele wedstrijden geniet. "Ik heb veel respect naar spelers toe en zij ook naar mij. Alles is nu comfortabeler? Absoluut. Tegelijkertijd maakt dat niet minder zelfkritisch. Je blijft momenten in een wedstrijd overdenken en analyseren. Dat wordt nooit minder. Het draait ook allemaal om goed voorbereid zijn. Dat zijn we, zeker met de ervaring erbij. Dus wat ons betreft: let's go."

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen