Droom komt uit voor Schöne: "Ontlading was ongelooflijk mooi"

11 juni 2018, 11:12

Acht jaar geleden moest Lasse Schöne (32) het WK in Zuid-Afrika aan zich voorbij laten gaan, maar de Deense middenvelder is er deze zomer in Rusland wél bij. De Ajacied maakt deel uit van de 23-koppige selectie van de Denen. Een droom komt uit voor Schöne, die in 2010 de eindronde door blessureleed aan zich voorbij zag gaan.

"Alles ging goed. Ik maakte mijn debuut, scoorde en er werd best veel over mij gesproken in Denemarken", herinnert Schöne zich in gesprek met Metro. "Maar een maand later scheurde ik mijn kruisbanden. Toen stortte mijn wereld even in. Ik wist natuurlijk niet of ik ooit weer de kans zou krijgen om naar een wereldkampioenschap te kunnen."

Schöne deed er alles aan om op tijd fit te worden. "Dat lukte, maar uiteindelijk speelde ik met NEC alleen de laatste wedstrijd van het seizoen. Te weinig om geselecteerd te worden", aldus de middenvelder. Vier jaar geleden kwalificeerde Denemarken zich niet voor het WK, in Rusland is het land er wel bij. "Het was ongelooflijk bijzonder om ons te kwalificeren. Ik heb niet alle duels gespeeld, maar ik was wel voor alle wedstrijden geselecteerd. De ontlading was ongelooflijk mooi."

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen