Deze tien Eredivisie-spelers ontbreken op het WK in Rusland

12 juni 2018, 13:16

Drie Marokkanen, drie Denen, twee Iraniërs, een Mexicaan, een Argentijn, een Peruaan, een Colombiaan, een Australiër, een IJslander en een Nigeriaan: dat is de Eredivisie-afvaardiging die de komende maand op het WK te bewonderen is. Waar de vijftien WK-gangers een maand geleden te horen kregen dat zij meegaan naar Rusland, daar was er slecht nieuws voor een hoop andere Eredivisie-spelers. Dit zijn de tien spelers die buiten de boot vielen.

Amin Younes - Duitsland

Het is nu bijna niet meer voor te stellen, maar een half jaar geleden maakte Amin Younes een reële kans om naar het WK te gaan. Er is de laatste maanden echter veel gebeurd: de Duitser raakte zijn basisplaats bij Ajax kwijt, onder mysterieuze omstandigheden ketste een transfer naar Napoli af en in maart werd Younes na een wisselincident uit de eerste selectie gezet. Het gevolg: de vijfvoudig international raakte compleet uit beeld bij Die Mannschaft en zal de komende weken niet in Rusland te bewonderen zijn.

{image[324041][right-half][]}Sam Larsson – Zweden

Geen WK voor Sam Larsson. De Feyenoorder raakte vlak voor het competitieslot geblesseerd, herstelde van een hamstringkwetsuur, maar speelde zichzelf niet in beeld bij Janne Andersson. De keuze van de bondscoach om Larsson niet mee te nemen naar Rusland is niet vreemd. De 25-jarige aanvaller heeft een lastig seizoen bij Feyenoord achter de rug en etaleerde nooit de vorm die nodig is om aanspraak te maken op een plek in de WK-selectie van het land dat Nederland en Italië de weg naar Rusland versperde.

Gastón Pereiro – Uruguay

Gastón Pereiro speelde eind 2017 zijn eerste en tweede interland voor Uruguay, maar bondscoach Óscar Tabárez neemt de PSV'er niet mee naar het WK. De middenvelder annex aanvaller lijkt nog te wisselvallig te zijn voor het grote werk. Ondanks dat Pereiro het seizoen met vijf doelpunten in zes wedstrijden sterk eindigde, behoorde de Uruguayaan niet tot de (voor)selectie van de Zuid-Amerikanen.

{image[326630][right-half][]}Noussair Mazraoui - Marokko

Zijn doorbraak bij Ajax kwam nét te laat om een plekje in de WK-selectie van Marokko te veroveren. Dichtbij een oproep was de multifunctionele linkspoot wel. Mazraoui werd opgenomen in de voorselectie en kwam bij de definitieve selectie verrassend op de reservelijst terecht. De Ajacied had niet het geluk dat iemand die op zijn positie speelt tijdens de voorbereiding op het WK geblesseerd raakte, dus zal Mazraoui op z'n vroegst pas over vier jaar op de eindronde van het WK staan.

Yassin Ayoub – Marokko

"Ik kan misschien wel even uithuilen bij mama", treurde Yassin Ayoub toen duidelijk werd dat hij niet met Marokko naar het WK gaat. De 24-jarige middenvelder debuteerde nog niet in het Marokkaans voetbalelftal, maar had goede hoop dat bondscoach Hervé Renard hem zou meenemen naar Rusland. Ayoub verdiende onlangs een transfer naar Feyenoord en kan de zomerperiode gebruiken om zich op te laden voor het avontuur bij zijn nieuwe club.

{image[326631][right-half][]}Zakaria Labyad – Marokko

Yassin Ayoub is niet de enige Marokkaanse speler van FC Utrecht die op 17 mei slecht nieuws te horen kreeg. Ook Zakaria Labyad werd niet opgenomen in de 23-koppige selectie van de Leeuwen van de Atlas. "Misschien heb ik mij te laat in de kijker gespeeld. Het is de keuze van de trainer en dat zal ik moeten accepteren", baalde de aanvallende middenvelder in gesprek met de NOS. Net als Ayoub kan Labyad zich volledig richten op zijn nieuwe club. De Marokkaan gaat bij Ajax aan de slag.

Mimoun Mahi – Marokko

Waar Noussair Mazraoui, Yassin Ayoub en Zakaria Labyad pas bij het bekendmaken van de definitieve selectie het slechte nieuws te horen kregen, daar was voor Mimoun Mahi al snel duidelijk dat hij in de zomer op vakantie kan. De aanvaller van FC Groningen debuteerde in 2017 nog voor Marokko, maar bondscoach Renard had geen plek voor hem in de 35-koppige voorselectie – laat staan de definitieve WK-selectie.

{image[326050][right-half][]}Abdenasser El Khayati – Marokko

Ook Abdenasser El Khayati hoopte zich in de kijker van van de Marokkaanse bondscoach te spelen. "Het zou aan de ene kant een teleurstelling zijn als ik niet word opgeroepen, maar de plaatsen in de selectie zijn duur", zei de middenvelder al tegen FCUpdate.nl. El Khayati behoorde dit seizoen met acht doelpunten en elf assists tot één van de meest waardevolle Eredivisie-spelers, maar ook voor hem was geen plek in de voorselectie.

Mukhtar Ali – Saudi-Arabië

De minst bekende naam in deze lijst is die van Mukhtar Ali. De twintigjarige middenvelder van Vitesse begon in de Eredivisie nog geen enkele keer in de basis, maar dat weerhield Ali er niet van om van het WK te dromen. Een aantal maanden geleden sprak de Vitessenaar de hoop uit met Saudi-Arabië naar het WK te gaan. Ali zou in beeld zijn geweest bij de Saudische voetbalbond, maar het gebrek aan speeltijd heeft de WK-kansen van de jonge middenvelder waarschijnlijk verpest. 

{image[326632][right-half][]}Ögmundur Kristinsson – IJsland

Het kwijtraken van zijn basisplaats bij Excelsior is Ögmundur Kristinsson heel duur komen te staan. De 28-jarige doelman werd halverwege het seizoen naar de reservebank verwezen en raakte zodoende uit beeld bij bondscoach Heimir Hallgrímsson. Met het oog op zijn WK-kansen stond Kristinsson de laatste wedstrijden van het seizoen weer onder de lat bij Excelsior, maar het 'menselijk gebaar' van trainer Mitchell van der Gaag leidde niet tot het gewenste resultaat; de IJslander is er niet bij in Rusland.

Lees ook: Welke Eredivisie-spelers zien we terug op het WK?

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen