Korneev vreest voor Russen: "Niemand weet waar hij aan toe is"

12 juni 2018, 10:25

Igor Korneev ziet donkere wolken boven de nationale ploeg van Rusland. Het gastland wil de knock-outfase graag overleven, maar Korneev houdt zijn hart vast. "Niemand weet waar hij aan toe is. Zelfs de spelers niet. En dat drie dagen voor de start van het WK in eigen land", aldus de Rus, die in het verleden ook assistent-bondscoach was.

In de oefenduels met Oostenrijk (1-0 nederlaag) en Turkije (1-1) liet Rusland allesbehalve een verpletterende indruk achter. "We hebben slechts twee spelers die buiten Rusland hun geld verdienen en bekend zijn met het tempo en het niveau van de betere competities", zegt Korneev in De Telegraaf. "Denis Cheryshev speelt bij Villarreal in de Primera Division en Vladimir Gabulov keept in de Belgische Jupiler League. Eigenlijk moet je negen of tien internationals hebben uit zulke competities."

Volgens de oud-speler van onder meer Feyenoord en sc Heerenveen ontbreekt het Rusland aan een herkenbare tactiek. "Maar niets daarvan. Ik kan je de elf basisspelers niet noemen en zelfs niet of ze 5-2-3 of 4-3-3 gaan spelen of misschien nog wel een ander systeem. Tegen Oostenrijk werd een ander systeem gehanteerd dan tegen Turkije terwijl je juist aan je vastigheid moet werken op training en in oefenduels."

Het WK van Rusland begint donderdag in Moskou tegen Saudi-Arabië.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen