Feyenoord laat aanvaller Basacikoglu naar Kayserispor gaan

12 juni 2018, 14:40   Bijgewerkt: 18 juni 2018, 09:55

Bilal Basacikoglu vertrekt definitief bij Feyenoord. De aanvaller vertrekt voor drie seizoenen naar Kayserispor. Dat melden zijn nieuwe werkgever én de Rotterdammers op de officiële kanalen. "Het was vooral fantastisch om onderdeel te zijn van het team dat de supporters eindelijk weer eens de landstitel kon bezorgen."

De transfer van de aanvaller van Feyenoord hing al dagenlang in de lucht: de geruchten dat hij voor ongeveer een miljoen euro zou verkassen naar de nummer negen van Turkije dit seizoen, deden sterk de ronde. Dinsdagmiddag werd het bericht bevestigd door Kayserispor. Even later volgde ook een bericht van Feyenoord. 

"Natuurlijk had ik gehoopt tot een vaste waarde uit te groeien in De Kuip, maar ik ben blij dat ik toch mijn bijdrage heb kunnen leveren in de succesvolle afgelopen jaren. Het was vooral fantastisch om onderdeel te zijn van het team dat de supporters eindelijk weer eens de landstitel kon bezorgen. Ik wil iedereen bij Feyenoord en het legioen bedanken voor de mooie afgelopen seizoenen en wens de club alle succes toe voor de toekomst", laat hij weten via de officiële kanalen. 

Basacikoglu kon in De Kuip nooit overtuigen. De buitenspeler werd als grote belofte voor 3,5 miljoen euro gehaald naar Rotterdam-Zuid, maar veroverde nooit een vaste basisplaats. In vier seizoenen kwam de 23-jarige voetballer tot iets meer dan honderd officiële duels, waarin hij zeven keer scoorde en negentien assists gaf. Toch hoefde hij voor de club helemaal niet te vertrekken, zo liet technisch directeur Martin van Geel weten. 

"Bilal had wat ons betreft zeker nog bij Feyenoord kunnen blijven. We hebben er echter begrip voor dat hij na een aantal jaren als vaak waardevolle invaller elders wil proberen een basisplek te veroveren. Als er dan een behoorlijk bod gedaan wordt, dwarsbomen wij hem zeker niet. We gunnen hem deze kans en wensen Bilal alle succes toe in Turkije", aldus de 'TD'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen