Fortuna raakt succesvolle interim Braga kwijt aan Maritimo

18 juni 2018, 09:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fortuna Sittard raakt Claudio Braga kwijt aan het Portugese Maritimo. Hij gaat daar aan de slag als hoofdtrainer. De hoofd jeugdopleidingen van de Eredivisie-promovendus heeft voor twee seizoenenen getekend. Braga werd in februari interim-trainer van Fortuna, nadat de club afscheid nam van Sunday Oliseh.

Samen met Kevin Hofland leidde hij de Limburgers naar promotie. Onder leiding van Braga werd de Fortuna Sittarda Academy ook verder geprofessionaliseerd. "Daar heeft de club nu al profijt van", zegt voorzitter Isitan Gun op de website van Fortuna. "Alleen al daarvoor zijn wij hem dankbaar."

Maar niet alleen daarvoor, benadrukt Gun. "Claudio heeft de handschoen opgepakt in een voor ons moeilijke periode. Hij nam de verantwoordelijkheid voor het eerste elftal op zijn schouders. Wat hij vervolgens samen met Kevin heeft gepresteerd is ronduit geweldig. Wij hebben er uiteraard alle begrip voor dat hij zijn kans wil grijpen bij Maritimo. En ik weet zeker dat ze bij Maritimo geen spijt zullen krijgen van hun keuze."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen