Spaanse bondscoach Lopetegui na WK nieuwe trainer Real

12 juni 2018, 17:03   Bijgewerkt: 12 juni 2018, 17:11

Julen Lopetegui is de zeer opvallende opvolger van Zinedine Zidane bij Real Madrid. De Spaanse bondscoach maakt het WK af en zal daarna aan de slag gaan als trainer bij de Spaanse topclub, zo meldt Real dinsdagmiddag via de officiële kanalen. Dat is zeer bijzonder: recentelijk verlengde de keuzeheer bij de Spaanse bond nog tot en met 2020 omdat de samenwerking van beide kanten goed beviel. 

De goede resultaten zijn dus ook in de hoofdstad opgevallen. Lopetegui tekent een contract voor drie seizoenen bij Real Madrid. De trainer is momenteel in Rusland om zich met Spanje voor te bereiden op het wereldkampioenschap. De finale van het WK vindt plaats op 15 juli, waardoor Lopetegui zich uiterlijk midden juli bij Real Madrid zal melden. De Spanjaard is bezig aan zijn tweede jaar als bondscoach van zijn land. Daarvoor was hij actief als trainer van FC Porto, het tweede elftal van Real Madrid en Rayo Vallecano.

Real Madrid moest op zoek naar een nieuwe trainer nadat Zinedine Zidane onlangs plotseling zijn vertrek bekendmaakte. De Fransman won met Real drie keer achter elkaar de Champions League en dus krijgt Lopetegui te maken met de lastige taak om hem te doen vergeten. In de Primera Division valt er overigens veel te winnen: daar maakte de ploeg van Zidane minder indruk. Het afgelopen seizoen eindigde De Koninklijke als derde.

Gezien het feit dat Cristiano Ronaldo eerder hintte naar een vertrek en ook Gareth Bale zijn vertrekwens kenbaar heeft gemaakt, zal Lopetegui redelijk wat moeten gaan veranderen bij Real Madrid. Met dat bijltje kan hij wel hakken: niet alleen in Spanje moest hij dat na twee teleurstellende toernooien op rij doen (en met succes), ook bij FC Porto bracht hij het nodige nieuw elan. Guti was ook in beeld als opvolger: hij grijpt dus naast de job.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen