Video-arbiter draagt tijdens WK-duels ook in wedstrijdkleding

13 juni 2018, 08:00

De video-scheidsrechters zullen tijdens het WK in Rusland óók wedstrijdkleding dragen. Volgens scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina is het belangrijk dat de arbiters een onderdeel uitmaken van de wedstrijd, in plaats van op afstand toe te kijken. Ook wordt er minder snel voor buitenspel gefloten dan normaal, omdat grensrechters in absolute twijfelgevallen moeten door laten spelen.

Dat vertelde Collina dinsdag tijdens een persconferentie. "Als het dan tóch buitenspel is, kunnen we een eventuele goal nog annuleren via de VAR", vertelde hij. Andersom werkt het niet zo en dus moet het arbitrale duo ook veel vertrouwen hebben in de videoref. "Daar hebben we de afgelopen jaren mentaal hard aan gewerkt en ik durf te stellen dat we nu 23 arbiters hebben die daar goed mee om kunnen gaan."

Die desbetreffende video-scheidsrechters zullen tijdens de duels overigens óók in wedstrijdtenue verschijnen. "Hij is een serieus onderdeel van de wedstrijd en dan zit je daar niet in een overhemd met een stropdas. Bovendien heeft ook hij te maken met stress en gaat logischerwijs zweten", aldus de scheidsrechtersbaas.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen