FC Twente en belastingdienst schikken voor 4,4 miljoen euro

13 juni 2018, 14:44   Bijgewerkt: 18 juni 2018, 09:52

Positief nieuws voor FC Twente: de belastingclaim die de Tukkers hadden ingeschat op 5,9 miljoen, valt met 4,4 miljoen een stuk lager uit. Desondanks komt die rekening wel hard aan in Enschede. "Het is goed dat we nu weten waar we aan toe zijn. Dat laat onverlet dat dit FC Twente financieel hard raakt", aldus voorzitter Erik Velderman.

Dat staat op de clubsite. De belastingdienst kwam erachter dat er in de periode tussen 2011 en 2015 te weinig belasting betaald was door de Tukkers, bijvoorbeeld bij de transfer van Dusan Tadic. Daardoor kwam er een flinke naheffing: op alleen de overgang van de Serviër al 2,9 miljoen euro. Uiteindelijk kwamen beide partijen uit op een schikking uit van 4,4 miljoen. Eerder had de club al een boete van 250.000 euro opgelegd gekregen.

Hoewel de schade uiteindelijk relatief meevalt, wordt het wel een flink karwei om aan de financiële verplichtingen te voldoen. "We inventariseren hoe we deze claim kunnen financieren. Voor iedereen in en rondom FC Twente is het in ieder geval belangrijk dat er 'een hek omheen staat' en dat we het verleden echt achter ons kunnen gaan laten. Al onze energie hebben we nodig voor de toekomst en dit is daarin een uiterst belangrijke stap", besluit Velderman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen