Van der Wiel blikt terug op WK 2010: "Was erg bijzonder"

13 juni 2018, 18:06

Het Nederlands elftal is niet van de partij in Rusland, maar beschikt uiteraard wel over een lange historie op het grootste voetbaltoernooi ter wereld. In 2010 haalde Oranje de finale, waarin het verloor van Spanje. Op de website van Ajax blikt Gregory van der Wiel terug.

De verdediger was basisspeler tijdens het WK. Best bijzonder, aangezien hij toen als 22-jarige speler pas tien interlands in de benen had. "Het toernooi was erg bijzonder", blikt de verdediger van Toronto FC terug. "Het was al mooi om in het Nederlands elftal te mogen spelen, maar spelen op een WK, dat kan niet iedereen zeggen. Ik was 22 jaar en zat nog bij Ajax, maar speelde samen met jongens die een stuk ouder waren en al een carrière bij grote clubs achter hun naam hadden. Opeens stond ik op een wereldtoneel, dat was heel speciaal."

Nederland verloor de finale na verlenging van Spanje, maar werd desondanks met open armen ontvangen bij terugkomst in Amsterdam. Van der Wiel zal de terugkeer op Nederlandse bodem niet snel vergeten. "Die dag dat we terugkwamen was heel bijzonder. Het voelde alsof we het WK hadden gewonnen. We begonnen in Den Haag met een bezoek aan de koningin. Daarna zijn we met helikopters naar Amsterdam gevlogen, het was echt een gekkenhuis.''

De ploeg van Bert van Marwijk werd door 180.000 mensen ontvangen in de hoofdstad. "Het Museumplein stond vol, duizenden mensen langs de grachten. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, in je eigen stad zo'n gekkenhuis meemaken, dat is prachtig."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen