Saymak: "Als ik voor het geld ging, had ik voor China gekozen"

18 juni 2018, 09:51

De 25-jarige Mustafa Saymak had zijn carrière in de Eredivisie kunnen vervolgen, maar opteert voor een vertrek naar het Turkse Rizespor. Hij heeft bij de promovendus voor drie jaar getekend en kijkt uit naar het avontuur.

Saymak werd afgelopen seizoen clubtopscorer bij PEC en maakt nu bewust de keuze om voor Rizespor te gaan spelen. "Het is een club die de laatste jaren steeds pendelt tussen het hoogste en tweede niveau in Turkije", zegt hij tegen De Stentor. "De signalen zijn daar dat ze nu op het hoogste niveau zullen blijven. Een mooi, nieuw stadion. Iets groter dan dat van PEC denk ik en met een prachtig veld erin. Er is een nieuwe structuur in de organisatie, een goed plan en een geweldig complex dat je bijna nergens anders in Nederland ziet."

De aanvallende middenvelder vindt het mooi dat hij voor het eerst in zijn loopbaan in Turkije kan gaan spelen. "Mijn droom was echter altijd om te spelen in Turkije, het land waar mijn ouders geboren zijn. Ik heb ze de afgelopen dagen vanwege de drukte alleen met korte updates op de hoogte kunnen houden. En financieel ga ik er wel op vooruit, maar mensen moeten niet denken dat ik hier miljoenen bij elkaar zal harken. Het is de combinatie van de goede aanbieding, maar vooral spelen in mijn vaderland, bij een ambitieuze club, in een prachtige stad en in een belangrijke rol. Dat maakt dit voor mij het prachtige avontuur waar ik op hoopte. Als ik puur voor het geld ging, was ik wel naar China vertrokken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen