Poule G: België en Engeland moeten belofte inlossen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 juni 2018 – Het winnen van het WK is voor twee landen uit Poule G een realistische droom. België en Engeland zijn met een duidelijk doel in Rusland: het veroveren van de wereldtitel. Om dat doel te bereiken, zullen zij echter eerst de groepsfase moeten zien te overleven. Dat moet te doen zijn voor de Belgen en Engelsen, die in een groep met Tunesië en Panama zijn ingedeeld.

Poule G: België en Engeland moeten belofte inlossen

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De verwachting is dat België en Engeland doorstoten naar de achtste finale, maar welk land verschaft zichzelf de beste uitgangspositie en wordt groepswinnaar? Tunesië en Panama zullen zich daarnaast niet zomaar gewonnen geven. De nummers 21 en 55 van de FIFA-ranglijst worden weinig kansen toegedicht, maar kunnen zij toch nog een rol van betekenis spelen in Rusland?

België
Krijgen de Rode Duivels deze zomer een gouden randje? Als één van de favorieten begint België maandag aan het WK. Het is nu of nooit voor de toplichting Belgen, die maar met één doel naar Rusland afgereisd zijn: wereldkampioen worden. Het is aan bondscoach Roberto Martínez om een topelftal te smeden van de 23-koppige selectie die van de individuele kwaliteit barst. Martínez had zelfs de luxe om AS Roma-ster Radja Nainggolan thuis te laten; een veeg teken van het aantal topspelers dat België de afgelopen jaren heeft voortgebracht. In de afzwaaimatch tegen Costa Rica swingden de Rode Duivels. Alle ingrediënten om het WK te laten slagen lijken aanwezig te zijn bij de zuiderburen.

Coach: Roberto Martínez
Blikvanger: Eden Hazard
Hoogste WK-kwalificering: 4de (1986)
Oefenduels: Portugal (0-0), Egypte (3-0), Costa Rica (4-1)
Eredivisie-spelers: geen
Record-international: Jan Vertonghen (101)

Engeland
Bijna iedere eindronde wordt Engeland tot een van de favorieten gerekend, maar de Engelsen stelden de recente toernooien keer op keer teleur. Vindt in Rusland een trendbreuk met het verleden plaats? Het vertrouwen is er in elk geval. De Engelsen waren ongenaakbaar in de WK-kwalificatie en volgens Kyle Walker is er iets moois in de spelersgroep ontstaan. "Het klikt nu echt", zei de rechtsback van Manchester City. Tot de topfavorieten behoort Engeland niet, maar in een groep met België, Tunesië en Panama is het overleven van de groepsfase een must.

Coach: Gareth Southgate
Blikvanger: Harry Kane
Hoogste WK-kwalificering: 1ste (1966)
Oefenduels: Nigeria (2-1), Costa Rica (2-0)
Eredivisie-spelers: geen
Record-international: Peter Shilton (125)

Tunesië
Een land dat in Rusland weinig te verliezen heeft, is Tunesië. De Noord-Afrikanen zijn blij dat ze voor het eerst sinds 2006 weer deelnemen aan een WK en voelen in tegenstelling tot België en Engeland niet de druk om zich te kwalificeren voor de achtste finale. Betekent het dat we niets van Tunesië mogen verwachten? Absoluut niet. Sterker nog: de Adelaars van Carhago zouden zomaar een sta-in-de-weg voor België of Engeland kunnen zijn. In aanloop naar het WK speelde Tunesië knap gelijk tegen Portugal (2-2) en Spanje werd ook bijna op een gelijkspel gehouden (0-1). De Belgen en Engelsen zijn gewaarschuwd.

Coach: Nabil Maâloul
Blikvanger: Wahbi Khazri
Hoogste WK-kwalificering: groepsfase
Oefenduels: Portugal (2-2), Turkije (2-2), Spanje (0-1)
Eredivisie-spelers: geen
Record-international: Sadok Sassi (116)

Panama
Bijna niemand geeft een stuiver voor Panama's kansen om de groepsfase te overleven. In het Centraal-Amerikaanse land zullen ze daar echter maling aan hebben; Panama doet mee aan het WK, dat is al een prestatie op zich. België, Engeland en Tunesië zijn landen die op papier veel te sterk zijn voor de Panamezen, die debuteren op het kampioenschap. Mag er een stuntje van Panama verwacht worden? Eigenlijk niet. Het team van bondscoach Hernán Gomez won slechts één van de laatste vijf oefenduels en verloor in de uitzwaaiwedstrijd nog met 1-0 van Noorwegen. Hoe het ook afloopt in Rusland: Panama heeft zich op de voetbalkaart gezet.

Coach: Hernán Gomez
Blikvanger: Gabriel Gómez
Hoogste WK-kwalificering: geen
Oefenduels: Noord-Ierland (0-0), Noorwegen (0-1)
Eredivisie-spelers: geen
Record-international: Gabriel Gómez (143)

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd