Cillessen hoopt dat Spanje niet weer wereldkampioen wordt

14 juni 2018, 09:53

Als één van de favorieten begint Spanje aan het WK in Rusland, maar Jasper Cillessen hoopt dat de Spanjaarden hun favorietenrol niet zullen waarmaken. Rond het afscheid van Andrés Iniesta kreeg de doelman van FC Barcelona vaak beelden te zien van het winnende WK-doelpunt van de middenvelder. Door Iniesta's goal greep Oranje in 2010 naast de wereldtitel.

"Ik hoop in ieder geval niet dat Spanje wereldkampioen wordt", zegt Cillessen, die de laatste tijd 'veertig of vijftig' keer de beelden van Iniesta's doelpunt te zien kreeg. "Dus ik hoop niet dat die gasten wéér thuiskomen met die beker. Maar Spanje behoort natuurlijk tot de favorieten. Net als de Duitsers. Op de Confederations Cup stonden ze er ook weer gewoon, terwijl ze een B-ploeg hadden afgevaardigd."

Frankrijk en Brazilië rekent de 29-jarige doelman ook tot de favorieten, vertelt hij aan Metro. "En als Lionel Messi het op zijn heupen krijgt, kan Argentinië een heel eind komen. Ik heb dus niet echt een uitgesproken favoriet. Of ik de wedstrijden ga kijken? Tijdens de poulefase ga ik er nog niet voor zitten, maar als er daarna mooie wedstrijden komen pak ik een potje mee."

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen