WK-droom Vitessenaar Ali spatte uiteen: "Ik speel bijna niet"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 juni 2018 – Een paar maanden geleden sprak Mukhtar Ali de hoop uit om met Saudi-Arabië naar Rusland te gaan, maar de middenvelder van Vitesse werd niet opgenomen in de WK-selectie. Heel gek is dat niet, want Ali komt bij de Eredivisionist nauwelijks aan spelen toe. Dat is een hard gelag voor de twintigjarige middenvelder, die juist met het WK in zijn achterhoofd een jaar geleden Chelsea voor Vitesse inruilde.

WK-droom Vitessenaar Ali spatte uiteen: "Ik speel bijna niet"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Aan het einde van het tijdperk-Van Marwijk hoorde ik dat ze mij wilden oproepen voor de laatste WK-kwalificatiewedstrijden. Maar toen speelde ik nog in de jeugd van Chelsea en was ik waarschijnlijk niet klaar om te spelen", legt Ali uit aan de NOS. "Toen ik naar Vitesse kwam, dacht ik dat het in mijn voordeel zou zijn om in de Eredivisie te spelen, met Van Marwijk als bondscoach. Bij Vitesse zou ik wel bij hem in the picture zijn. Maar hij ging weg. En ik speelde niet..."

Ali heeft Somalische roots, maar werd geboren in Saudi-Arabië. Op 9 oktober vorig jaar debuteerde de middenvelder voor het land uit het Midden-Oosten. De huidige bondscoach van Saudi-Arabië, Juan Antonio Pizzi, riep hem echter nog niet op. "Ik speel bijna niet en dan wordt het voor een coach wel heel moeilijk om iemand te selecteren", aldus Ali, die het afgelopen seizoen slechts vijf keer als invaller binnen de lijnen kwam voor Vitesse.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd