Uruguay: sublieme vechtmachine met net te weinig kwaliteit

15 juni 2018, 08:44   Bijgewerkt: 15 juni 2018, 11:45

Hogeschoolvoetbal hoeven we niet te verwachten van Uruguay, dat op de laatste twee WK's respectievelijk de halve finale en de achtste finale haalde, maar toch is het team een gevaarlijke outsider. Volgens meesterscout Piet de Visser kan de formatie van de gelouterde bondscoach Oscar Tabárez het elke topploeg moeilijk maken, maar mist het kwaliteit om mee te doen om de prijzen in Rusland.

"Het is een ploeg waar je lastig van wint"

Uruguay werd in 2010 in de halve finales gestuit door Oranje en vond in 2014 zijn Waterloo tegen Colombia in de achtste finales. Met de 71-jarige Tabarez nog altijd aan het roer hoopt het Zuid-Amerikaanse land tijdens dit WK op nieuw succes. "Uruguay is altijd een ploeg waar je heel lastig van wint", legt De Visser uit aan FCUpdate.nl.

Uruguay heeft twee spitsen van wereldklasse, maar De Visser vindt dat het team verder wat kwaliteit ontbeert. "Ik denk dan ook niet dat ze wereldkampioen kunnen worden. Een outsider kunnen ze zeker wel zijn, maar de halve finale is denk ik te hoog gegrepen. Ik verwacht dat Brazilië, Spanje, Duitsland en Argentinië de laatste vier zullen zijn", aldus De Visser.

Suarez en Cavani als smaakmakers

Suarez

Suarez

Volgens De Visser is het een nadeel voor Uruguay dat het Rusland, Saudie-Arabië en Egypte als groepsgenoten heeft. Hij ziet dat het team van Tabarez beter is tegen teams van hoger niveau. "Uruguay kan het de sterke ploegen lastig maken met de vechtlust, maar tegen zwakkere teams moeten ze zelf het spel maken. Een zwakke ploeg gaat juist tegen hun knokken en daardoor verspelen ze vaak punten. In de groep zullen zij het spel moeten maken en dat is lastig, maar ze gaan de poule wel doorkomen."

Van verjonging is in de WK-selectie nauwelijks sprake. Zes spelers uit het basiselftal hebben al meer dan negentig interlands in de benen. "Ze gaan weer spelen met de oude garde", verwacht De Visser. "Die worden helemaal opgepept en gaan er voor. Het is niet een land dat ineens met jonge talenten gaat spelen. De bondscoach kiest voor vier zeer ervaren mannetjesputters op het middenveld die de twee spitsen moeten helpen. Ze houden van spelers die nooit opgeven."

"Uruguayanen zijn bezeten om te winnen" 

Dat kan ook de reden zijn dat PSV-speler Gaston Pereiro niet eens in de voorselectie zat. "Zo'n jongen zou een kans moeten krijgen, maar ze weten dat het een frivole speler is. Ik vind het wel jammer dat hij niet mee is en het is een mooie voetballer, maar hij heeft niet het karakter van een echte Uruguay-speler."

Door: Remco Jacobi 

[photo,114563,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen