Spoorboekje: vechtmachine Uruguay, El Khayati over Marokko

15 juni 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 15 juni.

Specials

Uruguay: sublieme vechtmachine met net te weinig kwaliteit

Hogeschoolvoetbal hoeven we niet te verwachten van Uruguay, dat op de laatste twee WK's respectievelijk de halve finale en de achtste finale haalde, maar toch is het team een gevaarlijke outsider. Volgens meesterscout Piet de Visser kan de formatie van de gelouterde bondscoach Oscar Tabárez het elke topploeg moeilijk maken, maar mist kwaliteit om om de prijzen mee te doen in Rusland.

{image[326050][right-half][]}Interview: El Khayati zit in Marokkaans shirtje voor de buis

Trainingspak van Marokko aan, shirtje aan. Zo zit Nasser El Khayati vanmiddag voor de buis, als de Atlasleeuwen aftrappen tegen Iran. De spelmaker van ADO Den Haag was er graag bij geweest, maar de concurrentie was té groot. "Maar als ze scoren, ben ik de eerste die een gat in de lucht springt."

Wedstrijden

Egypte - Uruguay (14.00 uur)

Mohamed Salah versus Luis Suárez. Ten minste, als die eerstgenoemde fit genoeg. Hij zit in hetzelfde schuitje als de aanvaller van FC Barcelona vier jaar geleden. Destijds haalde hij het openingsduel niet, maar sloot hij pas aan in het duel met Engeland, waarin hij meteen twee treffers maakte. Haalt Salah de eerste wedstrijd van Egypte wél - zoals de verwachting is - en kan ook hij meteen zijn stempel drukken bij Egypte?

Marokko - Iran (17.00 uur)

Een hoop Nederlanders zullen vrijdagavond met extra aandacht kijken naar het duel van Marokko. De vele Nederlandse linken met de ploeg van Hervé Renard én de afwezigheid van het Nederlands elftal, zorgt ervoor dat er meerdere Nederlanders het nationaal team van Marokko 'heeft geadopteerd'. Voor die ploeg staat meteen een cruciaal duel op het programma. Een zege op Iran is nodig om uitzicht te houden op ronde II.

Portugal - Spanje (20.00 uur)

Hoe gaat Spanje het doen zónder Julen Lopetegui? Dát is de grote vraag. Van een van de absolute topfavorieten tot een onbeschreven blad in enkele dagen tijd. Het voetballen zijn de Spanjaarden niet verleerd, maar in de spelersgroep is door dit voorval wel 'Berlijnse muur' ontstaan die zijn weerga niet kent. Kan Fernando Hierro die doorbreken en FC Barcelona en Real Madrid tijdig bij elkaar brengen?!

Voetbal op tv

13.30 uur: Egypte - Uruguay, NPO 1 - live verslag van WK-duel, met voor- en nabeschouwing

16.30 uur: Marokko - Iran, NPO 1 - live verslag van WK-duel, met voor- en nabeschouwing

19.15 uur: Studio Rusland, NPO 1 - praatprogramma over het WK in Rusland

19.50 uur: Portugal - Spanje, NPO 1 - live verslag van WK-duel

21.45 uur: WK Talk, FOX Sports 1 - praatprogramma over WK in Rusland

21.50 uur: VI Oranje blijft thuis, RTL 4 - praatprogramma over WK in Rusland

22.05 uur: Studio Rusland, NPO 1 - praatprogramma over het WK in Rusland

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen