Kashia vertrekt na 8 jaar bij Vitesse en gaat naar MLS

14 juni 2018, 17:30   Bijgewerkt: 18 juni 2018, 09:44

Guram Kashia vertrekt na acht seizoenen bij Vitesse. Het clubicoon kiest voor een Amerikaans avontuur bij San Jose Earthquakes. "Guram kwam acht jaar geleden als Georgiër binnen, maar vertrekt als Arnhemmer", reageert technisch directeur Marc van Hintum.

Vitesse nam de nu dertigjarige Georgiër in 2010 over van Dinamo Tblisi. In die jaren erna groeide Kashia uit tot captain, sterkhouder én publiekslieveling. "Ik heb heel bijzondere jaren gehad bij de club. Vitesse en Arnhem voelen voor mij echt als thuis", zegt Kashia in een persbericht van Vitesse. "Ik hou van de club, de omgeving en de mensen. Het maakt mij ontzettend trots dat wij de allereerste prijs ooit hebben gepakt en ons ook dit jaar weer hebben geplaatst voor Europees voetbal. Het is een moeilijke beslissing geweest om afscheid te nemen."

In de Amerikaanse Major League Soccer wordt Kashia bij San José Eartquakes teamgenoot van Valeri Qazaishvili, die ook voor Vitesse speelde. "Samen met mijn familie heb ik besproken dat nu misschien wel de laatste kans is om nog een avontuur aan te gaan. Vitesse zit en blijft in mijn hart. Ik wil de mensen binnen de club en de supporters bedanken voor alle support. Mede dankzij jullie heb ik hier acht prachtige jaren gekend. Heel veel succes met Vitesse en natuurlijk blijf ik de club van dichtbij volgen."

Van Hintum: "Hij ging altijd voorop in de strijd, toonde zich een trotse Vitessenaar en was één met de regio. Voor Guram kwam er nu een kans voorbij om nog één keer het avontuur aan te gaan. Na al die jaren dat hij zich zo heeft ingezet voor onze club, begrijpen we zijn afweging."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen