Lopetegui gepresenteerd: "Gisteren was droevigste dag"

14 juni 2018, 22:38

Terwijl Spanje zich voorbereidt op het WK, werd de ontslagen bondscoach Julen Lopetegui gepresenteerd als nieuwe trainer van Real Madrid. Het was voor de veelbesproken Spanjaard een emotionele presentatie, waar Real Madrid-preses Florentino Perez ook uithaalde naar de nationale bond.

De aanstelling van Lopetegui bij Real Madrid werd dinsdag plotseling bekend, woensdag volgde zijn ontslag bij Spanje. "Gisteren was de droevigste dag sinds de dood van mijn moeder", citeert Marca Lopetegui. "Maar vandaag is de mooiste. Ik wil Real Madrid bedanken voor hun vertrouwen. Morgen (als Spanje tegen Portugal begint aan het WK, red.) juich ik als iedere Spanjaard. De nationale ploeg gaat een geweldig toernooi tegemoet, en ik voel dat ik onderdeel ben van het team."

Bondsvoorzitter Luis Rubiales sprak van een vertrouwensbreuk. Volgens hem is alles zonder medeweten van de bond gebeurd. Lopetegui: "Alles wat ik heb gedaan is professioneel en eerlijk gedaan. Ik ben eerlijk geweest tegen iedereen. Daarvan zijn we van overtuigd. Ik had graag gezien dat Rubiales de dingen anders had gezegd, maar dat kan ik niet veranderen."

Perez

Perez zegt dat Real Madrid genoodzaakt was het nieuws vóór het WK openbaar te maken. "We wilden het na het WK bekendmaken, maar door een reeks omstandigheden is dat veranderd. We hebben het gedaan om transparant te zijn en speculatie en geruchten te voorkomen. We hadden de vrijheid om deze overeenkomst te maken. Maar dit is op een of andere manier geïnterpreteerd als onttrouw. De reactie van de voorzitter is ongekend. Niet rechtvaardigt zijn ontslag als bondscoach."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen