Ziyech blij dat blessure debuut in Oranje destijds voorkwam

15 juni 2018, 07:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hakim Ziyech is blij dat hij nooit een officiële interland heeft gespeeld voor het Nederlands elftal. De middenvelder van Ajax was onder Guus Hiddink bijzonder dicht bij een debuut in Oranje, maar door een blessure kwam het er nooit van. Mede daardoor staat vrijdag op het WK in Rusland voor de wedstrijd tegen Iran.

"Als ik er wel bij was gebleven en Hiddink had mij speeltijd gegeven tegen Letland, had ik nooit meer voor Marokko kunnen spelen. Maar het is allemaal anders gelopen. En volgens mij niet verkeerd, want ik sta nu op het punt om tegen Iran te spelen op een WK", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. De rel rondom zijn persoontje duurde in Nederland nog even voort, ook onder bondscoach Danny Blind én assistent Marco van Basten. Met name die laatste was vaak erg fel.

"Marco van Basten zag ik op tv nog weleens kwaad worden als het over deze kwestie ging. Hij noemde ons zelfs 'domme jongens' omdat we voor Marokko kozen. Nee, tussen Van Basten en mij is het nooit iets geworden. Maar kijk naar goede voetballers als Adam Maher en Anwar El Ghazi. Die kozen wel voor Oranje, worden nu niet meer opgeroepen en kunnen nu niet meer terug", aldus de Ajacied.

Ruzie met Renard

Toch leek ook Ziyech even niet meer uit te komen voor Marokko. Hij leefde tijdelijk in onmin met bondscoach Hervé Renard. De oorzaak was een blessure bij Ajax, waarvoor hij geen medisch rapport had aangeleverd. "Vanaf dat moment ging het nog slechter tussen ons. Ik mocht in januari 2017 niet mee naar de Afrika Cup. Dat nam ik Renard heel erg kwalijk en dat heb ik hem ook verteld. Daarna werd ik toch weer opgeroepen, maar toen heb ik bedankt. Ik had gedacht dat ik niet meer voor Marokko zou spelen zolang Renard daar als bondscoach zat."

Een gesprek met de bondsvoorzitter én Renard haalde de kou tussen beiden uit de lucht. Hoewel ze het nog steeds niet eens waren, konden Ziyech en Renard het elkaar vergeven. Dus staat de Ajacied – niet met Oranje, maar met Iran – vrijdagmiddag op het wereldkampioenschap in Rusland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen