Ghoochannejhad is klaar voor de openingswedstrijd met Iran

15 juni 2018, 08:20

Reza Ghoochannejhad is klaar voor de openingswedstrijd met Iran tegen Marokko vrijdagmiddag. Een goed resultaat is volgens de spits van sc Heerenveen nodig om de groepsfase met verder Spanje en Portugal te overleven. Want dát is het doel, hoe moeilijk die opgave ook is. "Een goed resultaat tegen Marokko is daarom van cruciaal belang", beseft de spits.

Dat vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant. Toch was de voorbereiding op dat duel niet geweldig, omdat oefenpartner Griekenland nog laat moest afzeggen. "Dat had met de onrust bij de Griekse bond te maken", weet Reza, die vermoedelijk niet in de basis staat tegen Marokko. "Iedereen is fit en gretig. Uiteindelijk bepaalt bondscoach Carlos Queiroz wat de opstelling wordt. Ik ben hoe dan ook klaar om het team te helpen. We gaan alles geven."

Ghoochannejhad heeft er vooral heel veel zin in, al is er ook een bepaald soort druk. "Wij voelen ons verantwoordelijk voor de hele natie. Dat geeft druk, maar ook een gevoel van trots. Iraniërs zijn een trots volk. Als ze zien dat wij op het veld alles geven, zijn ze tevreden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen