De KNVB maakt het competitieprogramma definitief

15 juni 2018, 14:31

De conceptprogramma's in de Eredivisie en Jupiler League die afgelopen week door de KNVB werden gepubliceerd, zijn definitief geworden. Slechts veertien aanpassingen had de voetbalbond daarvoor nodig. De kleine wijzigingen zitten hem vooral in de aanvangstijden, waardoor het schema zo goed als onveranderd is.

"We zijn blij met de fijne samenwerking met clubs en lokale overheden, waardoor we in drie dagen tijd het programma definitief hebben kunnen maken. Wij willen hen daarvoor vanaf deze plek dan ook bedanken en wensen iedereen een sportief en mooi seizoen toe", aldus manager competitiezaken Jan Bluyssen.

Dat betekent dat het nieuwe Eredivisie-seizoen begint op vrijdag 10 augustus met PEC Zwolle – sc Heerenveen. Landskampioen PSV ontvangt FC Utrecht in eigen huis, Ajax speelt in de Johan Cruijff ArenA tegen Heracles Almelo en Feyenoord gaat op bezoek bij promovendus De Graafschap. De eerste Klassieker staat voor zondag 28 oktober op het programma, als Feyenoord naar Amsterdam afreist. Op zondag 27 januari speelt Ajax in De Kuip. In Heerenveen gaven ze aan [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/334092/heerenveen-baalt-van-nieuw-competitieschema/,_blank,niet erg content] te zijn met het programma. 

In de Jupiler League blijft de opening met Jong Ajax, de oude bekende Almere City, FC Twente en NEC voor Roda JC erg zwaar. FC Twente besluit met NEC-FC Twente, FC Twente-SC Cambuur, Jong Ajax-FC Twente de Jupiler League met een fors programma.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen