AZ neemt talentvolle keeper De Boer over van Telstar

15 juni 2018, 14:49   Bijgewerkt: 18 juni 2018, 09:42

AZ heeft Telstar-doelman Rody de Boer definitief overgenomen. De goalie tekent een contract tot en met 2022 en begint in Alkmaar als tweede keeper. "Ik had na gesprekken met mensen binnen AZ al snel een goed gevoel bij deze club", aldus het talent over zijn stap naar de Eredivisie. Beide partijen hebben geen mededelingen gedaan over de hoogte van de transfersom. 

Bij ADO Den Haag kon het grote talent, dat in de belangstelling stond van meerdere clubs uit heel Europa, niet doorbreken, waarna hij naar Telstar vertrok. In de Jupiler League maakte hij bijzonder veel indruk tijdens zijn eerste seizoen. Hij trok de belangstelling van AZ, waar hij vooral veel hoopt te leren. Naast zijn clubduels speelt De Boer ook in de jeugdteams van Oranje.

"De trainingen zijn hier op een veel hoger niveau, dus daar ga ik veel van leren. Wanneer ik na komend seizoen tevreden ben? Als ik mijn debuut in het eerste elftal gemaakt heb", laat hij weten op de clubsite. Ook bij AZ zijn ze blij met zijn komst. "Met Rody hebben we echt een allround keeper binnengehaald. We merkten dat hij vastberaden was om naar AZ te gaan. We zijn blij dat Rody ervoor gekozen heeft om de volgende stap in zijn ontwikkeling bij ons te maken", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts.

Uitstekend seizoen

In Velsen zijn ze minder blij met het vertrek, al hadden ze het wel zien aankomen. "Het is natuurlijk geen verrassing dat Rody op vele lijsten stond. Rody heeft een uitstekend seizoen gehad, en had een groot aandeel is ons prachtige seizoen", aldus technisch directeur Piet Buter. "Een stap omhoog gunnen wij Rody van harte. Het is nu aan Rody zelf om de verwachtingen waar te maken, en daar heb ik veel vertrouwen in. Uiteraard zullen wij Rody enorm gaan missen, maar wij zullen deze positie ook weer goed in kunnen vullen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen