Ziyech: stelt teleur in elftal met veel dezelfde smaken

15 juni 2018, 21:30

Al zal de trotse Hakim Ziyech het zelf niet zeggen, de WK-opener tegen Iran moest zijn wedstrijden worden. Maar het liep compleet in de soep voor Ziyech en Marokko. De Ziyech die we van Ajax kennen, zagen we in Sint-Petersburg maar bij vlagen. Helaas. FCUpdate.nl blikt terug op de wedstrijd van de aanvallende middenvelder. 

In een onrustig seizoen met Ajax, waarin hij vooral de eigen fans over zich heen kreeg, was het WK voor Ziyech dé mogelijkheid om het voetbaljaar met een glimlach af te sluiten. Met behoorlijk wat verwachtingen kwam Marokko naar Rusland. Eén omdat de Atlas Leeuwen voor elkaar door het vuur willen gaan, twee omdat de Noord-Afrikanen spelers hebben die een wedstrijd kunnen beslissen. Eén van hen is Ziyech.

Zelf oogde Ziyech in het begin niet scherp. Al vroeg in de eerste helft kreeg de Ajacied de bal voor de voeten na een ingestudeerde corner. De spelmaker had alle ruimte om de bal strak in het doel te rossen, maar hij maaide over de bal heen. Een poging van hem later in de eerste helft stuitte in de zestien op een meute Iraniërs, waarna Marokko in de rebound nog twee enorme schietkansen kreeg. Het beste van Ziyech liet hij zien in de slotfase van de wedstrijd. De Marokkaanse Nederlander volleerde de bal richting het doel, maar bokste doelman Alireza Beiranvand de bal naar de hoek. Met elkaar was het te weinig.

Lees ook: Zes conclusies na dramatische start van Marokko

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen