Gisteren gemist: Fenerbahçe wil Cocu, Ter Avest naar Italië

16 juni 2018, 00:30   Bijgewerkt: 15 juni 2018, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl tijdens het WK al het overige belangrijke nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 15 juni.

'Fenerbahçe zet haar zinnen op Cocu als hoofdtrainer'

Fenerbahçe heeft haar zinnen gezet op Phillip Cocu. De Turkse topclub wil de succescoach van PSV deze zomer graag overnemen, omdat de huidige oefenmeester – Aykut Kocaman – niet bevalt.  Mark van Bommel, op dit moment werkzaam op De Herdgang in de jeugd, zou in Eindhoven een logische vervanger kunnen zijn van Cocu, die driemaal kampioen van Nederland werd.

PSV neemt linksback Angelino over van Manchester City

PSV heeft zich versterkt met verdediger Angelino. De linksback komt over van Manchester City en wordt op permanente basis aangetrokken. Hij is de opvolger van de naar Hoffenheim vertrokken Joshua Brenet. Naar verluidt kost hij de Eindhovenaren zo'n vijf miljoen euro. "Het voelt goed om in de kleedkamer van de kampioen te zitten", glimlacht de kersverse aanwinst.

Udinese legt geblesseerde Ter Avest vast tot en met 2022

Hidde ter Avest vertrekt definitief naar Udinese. De transfervrije verdediger heeft een vierjarig contract getekend bij de Italiaanse club en wordt zodoende ploeggenoot van Bram Nuytinck. Op dit moment kampt hij echter nog met een zware enkelblessure, waarvan hij herstellende is.

De KNVB maakt het competitieprogramma definitief

De conceptprogramma's in de Eredivisie en Jupiler League die afgelopen week door de KNVB werden gepubliceerd, zijn definitief geworden. Slechts veertien aanpassingen had de voetbalbond daarvoor nodig. De kleine wijzigingen zitten hem vooral in de aanvangstijden, waardoor het schema zo goed als onveranderd is.

AZ neemt talentvolle keeper De Boer over van Telstar

AZ heeft Telstar-doelman Rody de Boer definitief overgenomen. De goalie tekent een contract tot en met 2022 en begint in Alkmaar als tweede keeper. "Ik had na gesprekken met mensen binnen AZ al snel een goed gevoel bij deze club", aldus het talent over zijn stap naar de Eredivisie. Beide partijen hebben geen mededelingen gedaan over de hoogte van de transfersom.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen