Van Marwijk: "Frankrijk wist niet hoe ze moesten spelen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

16 juni 2018 – Bert van Marwijk blijft met gemengde gevoelens achter na Frankrijk - Australië (2-1). De bondscoach van de Socceroos kwamen verrassend goed voor de dag, maar bleef wel met lege handen achter. "Aan de ene kant ben ik tevreden over de manier waarop we gespeeld hebben, maar toch ben ik ook heel erg teleurgesteld", aldus Van Marwijk.

Van Marwijk: "Frankrijk wist niet hoe ze moesten spelen"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"We hadden hier minimaal een punt aan over kunnen houden", zegt Van Marwijk tegen de NOS. "We verliezen door een dubieuze strafschop en een ongelooflijk gelukkig doelpunt (Paul Pogba, red.). Dat maakt het toch heel vervelend."

De Fransen verdienden een strafschop na inmenging van de videoref. Joshua Risdon tikte Antoine Griezmann licht aan, wat voor de arbitrage voldoende was om de penalty toe te kennen. Van Marwijk: "Vanaf de bank dacht ik dat het geen penalty was. Verder kon ik er ook niets over zeggen. Nu hoor ik allemaal reacties van mensen die vinden dat het geen penalty was. Ik moet het zelf nog zien. Maar goed, je kunt dit niet meer veranderen."

Het vertoonde spel geeft Australië in ieder geval vertrouwen in de resterende duels met Denemarken en Peru. "Frankrijk wist niet hoe ze tegen ons moesten spelen, dat zegt nogal wat. Ik denk zelfs dat men dacht dat wij konden winnen. Iedereen was benieuwd hoe wij voor de dag zouden komen. Als je een van de kanshebbers zoveel weerstand kunt bieden, en in fases zelfs beter bent, dan moet dat wel vertrouwen geven."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd