Bosz: "Nederlands voetbal verliest eigen identiteit"

17 juni 2018, 10:16   Bijgewerkt: 17 juni 2018, 10:38

 Peter Bosz denkt dat het Nederlans voetbal langzaam de eigen identiteit aan het verliezen is. Hij denkt niet dat harder trainen de oplossing is om weer bij de top aan te kunnen sluiten. De momenteel clubloze trainer vindt dat Nederland ook van eigen kracht uit moet gaan in plaats van alleen maar naar andere landen te kijken.

De vergelijking met landen als Duitsland vindt Bosz niet realistisch. "Ik hoor mensen vaak zeggen: we moeten vaker en harder trainen. Dat vind ik belachelijke uitspraken. Dat zeggen mensen die er geen verstand van hebben", zegt hij bij FOX Sports. "Intensiever, beter en gerichter trainen, dat is wat anders. Ik denk dat we inmiddels heel ver zijn afgedreven van waar we goed in zijn."

Bosz neemt de jaren zeventig als voorbeeld. "Toen stelden we voor het eerst iets voor in de voetbalwereld. Dat deden we met dominant en aantrekkelijk voetbal. Daar zijn we ver van afgedreven en nu proberen we te kijken hoe andere landen het doen. Dat is goed, maar we hebben ook onze eigen identiteit. Ik denk dat we die aan het verliezen zijn", stelt de trainer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen