Rivaldo wil geen tranen zien bij Brazilië: "Teken van zwakte"

17 juni 2018, 12:40   Bijgewerkt: 17 juni 2018, 12:46

In de halve finale van het WK 2014, toen Brazilië met 7-1 werd afgedroogd door Duitsland, toonden diverse spelers hun emoties tijdens het volkslied. Iets wat Rivaldo niet echt goed begreep. Hij vindt dat het tonen van emoties een teken van zwakte is.

Rivaldo verwacht dat Brazilië hoge ogen kan gooien op het WK, maar stelt wel dat de spelers hun emoties de baas moeten worden. "Om het WK te winnen moet je persoonlijkheid hebben. Het is niet hetzelfde als spelen voor je club, alles is zwaarder", zegt de voormalig wereldkampioen in gesprek met ESPN. "Het zijn allemaal fantastische spelers, maar ze moeten niet na gaan denken over de druk. Je moet vergeten dat er tweehonderd miljoen Brazilianen toekijken."

"Je moet rustig blijven, met plezier spelen, maar niet gaan huilen bij het volkslied. Ik ben tegen tranen. Het is een teken van zwakte en het is nergens goed voor.", vervolgt Rivaldo, die veel verwacht van Brazilië. "Het WK winnen is geweldig. Ik heb destijds alles gegeven en hoop dat de deze spelers dat nu ook zullen doen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen