Kompany en Vermaelen blijven bij WK-selectie België

17 juni 2018, 17:13   Bijgewerkt: 17 juni 2018, 17:43

Vincent Kompany en Thomas Vermaelen blijven definitief bij de selectie van het nationale team van België. Tot 24 uur voor de wedstrijd mocht bondscoach Roberto Martínez nog wijzigingen aanbrengen in zijn selectie, maar hij kiest ervoor om de verdedigers te behouden, ondanks dat ze nog niet helemaal wedstrijdfit zijn.

Dat vertelde de keuzeheer tijdens de persconferentie voor het duel met Panama - waarna ook de deadline voor het wisselen van spelers verstreek. "We hebben vanochtend beslist om met deze groep van 23 namen aan het WK te beginnen. Dus Vincent Kompany blijft erbij. Zijn blessure is goed geëvolueerd", aldus Martínez.

Hoewel Martínez zijn opstelling niet prijs wilde geven, is de verwachting dat Kompany niet in de basis begint. Vermaelen, die de laatste jaren ook veelal met blessures kampt, behoort eveneens niet tot de vermoedelijke basiself. Ook hij is echter fit genoeg om dit toernooi nog in actie te komen namens de Belgen. En dat is slecht nieuws voor Laurent Ciman: hij was de reservespeler die opgeroepen zou worden indien een van beide verdedigers niet fit genoeg zou zijn en is daarom terug naar België vertrokken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen