Lozano zorgt voor Mexicaanse stunt tegen Duitsland

17 juni 2018, 18:53   Bijgewerkt: 17 juni 2018, 23:02

Regerend wereldkampioen Duitsland heeft zondag een modderfiguur geslagen. Een zeer gedisciplineerd Mexico benutte Duitslands zwaktes en penetreerde continu de ruimte die onze oosterburen lieten vallen. PSV-smaakmaker Hirving Lozano scoorde in de eerste helft na een vlijmscherpe counter en deze goal was genoeg voor de zege. Hij speelde ijzersterk en gaat de wereld over als de matchwinner.

Het Mexicaanse elftal is voor Nederlanders, en PSV-fans in het bijzonder, extra leuk om te volgen tijdens dit WK. Met Hector Moreno (AZ en PSV), Andres Guardado (PSV) en Jesus Corona (FC Twente) zijn er drie oud-Eredivisionisten in de Mexicaanse selectie, terwijl ook huidig PSV'er Lozano een belangrijke rol vervult in zijn nationale ploeg. Moreno, Guardado en Lozano stonden in deze wedstrijd in de basis en maakten met hun ploeggenoten het Duitsland vanaf het begin lastig.

Al in de tweede minuut was Lozano - die uitstekend speelde en met zijn spel de interesse zal vergroten - dichtbij een treffer. Jerome Boateng voorkwam met een ultieme sliding dat de vleugelaanvaller van PSV de score van dichtbij opende. Nog geen minuut later loste Timo Werner aan de andere kant het eerste schot namens Duitsland, maar die ging naast. Daar waar het op het vorige WK nog stuivertje wisselen was in het Duitse elftal, lijkt Die Mannschaft in Werner dit toernooi de beschikking te hebben over een echte spits.

Hierna sloegen de coaches aan het wisselen. Een grote spits en twee verdedigers, waaronder de 39-jarige Rafael Marquez, kwamen erin bij Mexico, om de boel te consolideren. Guardado, die zijn 149ste interland speelde, maakte evenals Lozano plaats. Voor oud-FC Barcelona-verdediger Marquez is het het vijfde WK waarin hij minuten maakt. Bij Duitsland kwamen Marco Reus (die zijn eerste WK-minuten maakte), Mario Gomez en Julian Brandt binnen de lijnen om de gelijkmaker te forceren. Het bleef tot de laatste seconde billenknijpen en zelfs keeper Manuel Neuer ging mee naar voren, maar Mexico sleepte de voorsprong over de streep en zorgde voor de WK-stunt in een geweldige wedstrijd.

Het is overigens opvallend dat de regerend wereldkampioen wéér verlies. In 2002 (Frankrijk), 2006 (Brazilië), 2010 (Italië) en 2014 (Spanje) gebeurde dat ook. In Eindhoven kijken ze ongetwijfeld met wisselende gevoelens naar het duel: dankzij zijn treffer en goede spel is Lozano weer heel wat euro's rijker, maar de kans dat hij deze zomer vertrekt is ook gegroeid. Toch is de stemming in Eindhoven ongetwijfeld beter dan in Duitsland, waar Joachim Löw de nodige kritiek zal krijgen. Hoe komt dit aan bij onze oosterburen?

De opstellingen en beoordelingen*

Duitsland: Manuel Neuer 5.5, Joshua Kimmich 4.5, Jerome Boateng 4.5, Mats Hummels 3.5, Marvin Plattenhardt 4 (79. Mario Gomez -), Sami Khedira 3.5 (60. Marco Reus 5), Toni Kroos 5.5, Thomas Müller 5.5, Mesut Özil 5, Julian Draxler 3.5, Timo Werner 6 (87. Julian Brandt -).

Mexico: Guillermo Ochoa 7.5, Carlos Salcedo 7, Hugo Ayala 7, Hector Moreno 7.5, Jesus Gallardo 7, Miguel Layun 6, Andres Guardado 7.5 (74. Rafael Marquez -), Carlos Vela 6.5 (58. Edson Alvarez 7), Hector Herrera 8, Hirving Lozano 8 (66. Raúl Jiménez 6), Javier Hernandez 6.5.

Man of the match: Hector Herrera

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen