'Kritische' Courtois denkt dat België heeft geleerd van oude fouten

17 juni 2018, 21:08

België is klaar om furore te maken op het wereldkampioenschap in Rusland. Het vertrouwen is groot bij onze zuiderburen, zo ook bij keeper Thibaut Courtois. Eerder gaf de doelman nog regelmatig kritiek op de nationale ploeg én bondscoach Roberto Martínez, ditmaal is hij vol goede hoop. "Of we tactisch verder staan dan 2 jaar geleden? Ik denk het wel."

Dat vertelde hij tijdens het persmoment in aanloop naar het openingsduel met Panama van maandag. "Iedereen heeft meer ervaring dan vier jaar geleden. Als je ziet waar iedereen nu overal speelt en wat ze allemaal hebben meegemaakt", legt Courtois uit. "We weten wat kunnen verwachten op een groot toernooi inmiddels."

Bovendien is er volgens de keeper ook een beter tactisch plan dan eerder onder Martínez het geval was. "Ik voel dat wij voor elke wedstrijd klaar zijn met een idee, een duidelijk plan hoe we moeten aanvallen en verdedigen. Dat was vroeger misschien niet altijd het geval. We kunnen ons beter wapenen."

Courtois looft vooral Eden Hazard, met wie hij in Engeland bij Chelsea ook samenspeelt. "Ik ken Hazard nu al jaren. Ik heb hem nog nooit zo zien trainen en zo fantastisch zien spelen als in de voorbije drie weken. Ik vind dat hij dat hij nog een stapje vooruit gezet heeft. Ik hoop dat hij dat straks kan tonen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen