Favoriet Brazilië wint ondanks parel van Coutinho niet

17 juni 2018, 21:58   Bijgewerkt: 17 juni 2018, 23:01

Vooralsnog heeft geen enkele titelfavoriet een onuitwisbare indruk gemaakt in de openingswedstrijd van het WK. Na de krappe overwinning van Frankrijk, het pijnlijke gelijkspel van Argentinië en de verrassende maar verdiende Duitse nederlaag, volgde vanavond het gelijke spel van Brazilië tegen Zwitserland. Een fabelachtige goal van Philippe Coutinho ten spijt, winnen deden de Goddelijke Kanaries niet: 1-1.

Brazilië is gebrand op revanche na het dramatisch verlopen wereldkampioenschap in eigen land. Het verloor toen de troostfinale met 0-3 van Nederland, maar bovenal werd het door de Duitsers vernederd: 1-7. Met Tite als nieuwe coach en een paar jonge sterren zoals Gabriel Jesus, Coutinho en uiteraard PSG-uitblinker Neymar jagen de Zuid-Amerikanen in Rusland op hun zesde WK-winst. 

Het eerste gevaarlijke moment van de Zwitsers was meteen raak. Steven Zuber stond in volledig vrij na een corner en knikte in de vijftigste minuut de gelijkmaker hard achter doelman Alisson. De Brazilianen protesteerden wel omdat de doelpuntenmaker een duwtje uitdeelde aan verdediger Miranda, maar de goal telde: 1-1. De video-scheidsrechter vond het niet zwaar genoeg om in te grijpen. Een beslissing die nog lang nabesproken zal worden.

Net als de Argentijnen en de Duitsers wint Brazilië de eerste wedstrijd op het WK dus niet. Het is vooralsnog het wereldkampioenschap van de moeilijke openingswedstrijden voor de grote voetbalnaties. Wie ontpopt zich in deze malaise tot verrassende outsider: België of Engeland wellicht?

De opstellingen en beoordelingen*

Brazilië: Alisson 6, Danilo 6, Joao Miranda 6, Thiago Silva 5,5, Marcelo 5, Casemiro 6, Paulinho  5,5(67. Renato Augusto 6), Philippe Coutinho 6,5, Willian 5,5, Neymar Jr 6, Gabriel Jesus 5 (78. Roberto Firmino -).

Zwitserland: Yann Sommer 6, Ricardo Rodriguez, Fabian Schär 5, Manuel Akanji 6, Stephan Lichtsteiner 6, Blerim Dzemali 5,5, Granit Xhaka 6,5, Steven Zuber 7, Valon Behrami 7 (70. Denis Zakaria 6), Xherdan Shaqiri 6, Haris Seferovic 6 (79. Breel Donald Embolo - ).

Man of the match: Steven Zuber

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen