Gisteren gemist: Fenerbahçe wil Cocu, Bosz uit zijn zorgen

18 juni 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl tijdens het WK al het overige belangrijke nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 17 juni.

'Fenerbahçe meldt zich officieel bij PSV voor hoofdtrainer Cocu'

Fenerbahçe heeft zich officieel bij PSV gemeld om trainer Phillip Cocu per direct over te nemen. De Turkse topclub wil de oefenmeester dolgraag hebben als opvolger van Aykut Kocaman, die formeel overigens nog gewoon aan het roer staat, maar in dat scenario de laan uit wordt gestuurd. De keuze is aan de PSV-trainer, die nog een contract tot en met 2019 heeft, zelf - zeker als beide clubs er inderdaad uitkomen.

Bosz: "Nederlands voetbal verliest eigen identiteit"

Peter Bosz denkt dat het Nederlans voetbal langzaam de eigen identiteit aan het verliezen is. Hij denkt niet dat harder trainen de oplossing is om weer bij de top aan te kunnen sluiten. De momenteel clubloze trainer vindt dat Nederland ook van eigen kracht uit moet gaan in plaats van alleen maar naar andere landen te kijken.

Hiddink kon naar WK: "Ik had er geen goed gevoel bij"

Guus Hiddink had de kans om als bondscoach naar het WK te gaan. De trainer werd gevraagd om een land te coachen, maar had er geen goed gevoel bij. De voormalig bondscoach van Nederland, Zuid-Korea en Rusland vindt het mooi geweest en gaat nu als analist naar het eindtoernooi.

Cambuur slaat wederom toe en haalt Maulun op in Frankrijk

SC Cambuur heeft wederom een versterking voor komend seizoen binnengehaald: middenvelder Robin Maulun (21) tekent een contract voor één seizoen, met de optie voor nog een jaar in Leeuwarden. Hij komt over van Girondins Bordeaux, waar zijn contract afliep.

Opnieuw treedt er 'een Hoogma' in dienst van Heracles Almelo

Nico-Jan Hoogma is vertrokken bij Heracles Almelo en ook Justin Hoogma is al even niet meer werkzaam bij de Eredivisionist. Toch staat er komend seizoen een Hoogma onder contract: Robin Hoogma - zoon en broer van het eerder genoemde duo - wordt namelijk toegevoegd aan het videoteam van de scoutingsafdeling in Overijssel.

Lees ook: WK-dagboek 4: Mexicaanse aardbeving en falende grootmachten

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen