'Fenerbahçe meldt zich officieel bij PSV voor hoofdtrainer Cocu'

17 juni 2018 – Fenerbahçe heeft zich officieel bij PSV gemeld om trainer Phillip Cocu per direct over te nemen. De Turkse topclub wil de oefenmeester dolgraag hebben als opvolger van Aykut Kocaman, die formeel overigens nog gewoon aan het roer staat, maar in dat scenario de laan uit wordt gestuurd. De keuze is aan de PSV-trainer, die nog een contract tot en met 2019 heeft, zelf - zeker als beide clubs er inderdaad uitkomen.

'Fenerbahçe meldt zich officieel bij PSV voor hoofdtrainer Cocu'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Als hij inderdaad graag het avontuur aan wil gaan in Istanboel, kan de coach de komende week gaan proberen om weg te geraken bij PSV. In dat geval zullen de Turken in principe een transfersom moeten betalen, omdat de landskampioen van Nederland niet van plan is om haar succescoach zomaar te laten vertrekken deze zomer.

"Fenerbahçe is aan zet, zij moeten er met PSV uit komen om toestemming te verkrijgen over een doorlopend contract", liet Toon Gerbrands eerder weten over de situatie rondom Cocu. Zelf zou de trainer open staan voor het nieuwe avontuur, waarbij Mark van Bommel - eventueel in combinatie met Bert van Marwijk - al in beeld zou zijn als diens opvolger.

Nu Fenerbahçe zich daadwerkelijk gemeld heeft bij PSV, is een vertrek nabij. Daarbij zal Cocu zelf een knoop moeten doorhakken, voor zo ver dat nog niet gebeurd is. Eerder werkten Guus Hiddink en Dick Advocaat voor de Turkse topclub als Nederlandse managers. Maandag komt er meer duidelijkheid rondom de oefenmeester, in wie afgelopen week de eerste geruchten kwamen dat hij deze stap kon maken. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PSV

gerelateerd