Van Marwijk heeft beelden teruggezien: "Geen penalty"

18 juni 2018, 07:48   Bijgewerkt: 18 juni 2018, 09:35

Australië slaagde er zaterdag bijna in om Frankrijk op een gelijkspel te houden, maar het team van bondscoach Bert van Marwijk ging toch met 2-1 onderuit. Na de wedstrijd ging het voornamelijk over het penaltymoment in de tweede helft. Na ingrijpen van de videoscheidsrechter werd de Fransen alsnog een penalty toegekend. Van Marwijk heeft de beelden teruggekeken en denkt dat de verkeerde beslissing is gemaakt.

Na een klein uur spelen zette Joshua Ridson in het strafschopgebied een tackle in. De Australiër toucheerde de bal en tikte daarna Antoine Griezmann onderuit. "De tackle wordt ingezet op de bal, hij raakt de bal ook en daarom vind ik het geen penalty", vertelt Van Marwijk aan De Telegraaf.

De bondscoach zegt veel reacties te hebben gekregen. "Van de tien zijn er zeven die zeggen dat het een penalty was en drie niet. Het is een moeilijke situatie. Het blijft mensenwerk, ook als je de videobeelden erbij hebt." Australië vervolgt donderdag het WK met een groepswedstrijd tegen Denemarken. Vijf dagen later staat het duel met Peru op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen