Maradona fileert Argentijnse bondscoach na slechte start

18 juni 2018, 08:05

Als één van de topfavorieten begon Argentinië aan het WK, maar in de eerste groepswedstrijd tegen IJsland (1-1) stelden de Zuid-Amerikanen hevig teleur. Diego Maradona zag met lede ogen aan hoe de Argentijnen de IJslandse voetbaldwerg niet klein kregen. De hoofdschuldige? Dat is volgens Maradona de bondscoach, Jorge Sampaoli.

"Het is een schande dat het team niet voorbereid was op IJsland dat spelers heeft die allemaal 1.90 meter lang zijn", begint de voetbalicoon zijn tirade op Venezolaanse televisie. "Ik neem het de spelers niet kwalijk. Ik zou het het op arbeidslust kunnen gooien, maar de spelers treft geen blaam. Zeker niet Messi, die alles heeft gegeven."

Lionel Messi miste na iets meer dan een uur spelen een strafschop op de 2-1. "Ik heb vijf strafschoppen gemist en ik was nog steeds Diego Armando Maradona. Ik denk niet dat ze twee punten hebben verspeeld omdat Messi de strafschop niet benut heeft", aldus de 57-jarige voetballegende. Argentinië neemt het in de poulefase nog op tegen Kroatië en Nigeria.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen