Heerenveen neemt Lammers op huurbasis over van PSV

18 juni 2018, 14:10

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: Sam Lammers verkast op huurbasis naar sc Heerenveen. De Friezen hebben maandagmiddag de tijdelijke komst van de 21-jarige spits van PSV bekendgemaakt.

Lammers hoopt in Heerenveen Eredivisie-ervaring op te kunnen doen. De afgelopen twee seizoenen kwam de jonge aanvaller slechts mondjesmaat aan spelen toe in de hoofdmacht van PSV. De spits zou ook in het nieuwe seizoen weinig perspectief op veel speeltijd krijgen, waardoor de Eindhovenaren besloten hem op de lijst te zetten om verhuurd te worden.

"We volgen Sam al langere tijd. We zijn er trots op dat hij, ondanks vele interesse uit binnen- en buitenland, voor sc Heerenveen gekozen heeft", zegt technisch manager Gerry Hamstra op de clubsite van de Friezen. "Met Sam halen we een allround spits in huis. Naast het maken van doelpunten, past hij voetballend goed in onze speelwijze. We hebben een huurconstructie gevonden waarin zowel Sam, PSV als sc Heerenveen zich goed kunnen vinden met het oog op de toekomst."

Lammers kwam de afgelopen twee seizoenen tot twaalf optredens in de Eredivisie. In zijn debuutseizoen scoorde hij twee keer, maar de afgelopen jaargang trof de spits in zeven wedstrijden geen enkele keer het doel in de hoofdmacht. Bij Jong PSV scoorde hij wel aan de lopende band: het afgelopen seizoen elf keer in zestien wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen