Kane kopt Engeland in blessuretijd naar zege op Tunesië

18 juni 2018, 21:56   Bijgewerkt: 18 juni 2018, 23:07

Engeland heeft in extremis een hele belangrijke zege op Tunesië geboekt: 2-1. Voor rust domineerden de Engelsen, na de pauze ging het een stuk moeizamer. Het duel leek lange tijd op een gelijkspel uit te lopen, maar in de blessuretijd gaf Harry Kane de Afrikanen met een kopbal alsnog het nakijken. Door de zege staan de Europese landen in poule G, België en Engeland, na een wedstrijd met drie punten bovenaan en heeft Engeland, met nog een duel tegen Panama voor de boeg, prima papieren.

Het duel tussen Tunesië en Engeland mocht vooraf met recht een cruciale worden genoemd, vooral gezien het feit dat mag worden verondersteld dat beide ploegen winnen van Panama. Beide teams zijn goed in vorm en presteerden in aanloop naar het WK meer dan prima. Zo speelde Tunesië gelijk tegen Portugal en Turkije en verloor het slechts nipt van Spanje. Engeland versloeg Nigeria en Costa Rica.

Het leek de opmaat voor een niet al te lastige avond voor de Engelsen. Jordan Henderson kreeg even later een nieuwe kans voor de dominerende Engelsen, maar zijn schot werd gered. Dat gebeurde niet meer door Hassen, die na een blessure in tranen het veld had verlaten. Zijn vervanger Farouk Ben Mustapha keerde het schot van de Liverpool-middenvelder. Vanuit het niets werden de Afrikanen even later in het zadel geholpen.

Kyle Walker maakte na een Tunesische voorzet een slaande beweging in de richting van Fakhreddine Ben Youssef, waarna de Colombiaanse arbiter Roldán de bal op de stip legde. Ferjani Sassi faalde vervolgens oog in oog met Jordan Pickford niet: 1-1. Ook daarna waren de kansen voor de Engelsen. Stones had de 2-1 van dichtbij op de voet, maar raakte de bal verkeerd. Even later raakte Jesse Lingard de paal, waardoor de ruststand enigszins wonderbaarlijk 1-1 was.

Tunesië koesterde het gelijkspel, maar liep in de blessuretijd alsnog in het mes. Uit een corner kon de prima spelende Harry Maguire de bal bij de opvallend vrijstaande Kane bezorgen, die Ben Mustapha met een kopbal in de korte hoek het nakijken gaf. Daarmee zet Engeland een enorm belangrijke stap richting de knock-outfase, die nu met een zege op Panama zo goed als bereikt lijkt.

Opstellingen en beoordelingen*

Tunesië: Mouez Hassen – (15. Farouk Ben Mustapha 6.5); Ali Maaloul 6, Dylan Bronn 6, Syam Ben Youssef 6, Yassine Meriah 5.5; Ferjani Sassi 6.5, Anice Badri 6, Ellyes Skhiri 6; Naim Sliti, 6 (73. Mohamed Ben Amor -) Wahbi Khazri 6.5 (85. Saber Khalifa -), Fakhreddine Ben Youssef 6

Engeland: Jordan Pickford 6; Harry Maguire 6.5, John Stones 6, Kyle Walker 4.5; Ashley Young 5.5, Jesse Lingard 6 (90. Eric Dier -), Jordan Henderson 7, Dele Alli 6 (80. Ruben Loftus-Cheek -), Kieran Trippier 5.5; Harry Kane 7, Raheem Sterling 5 (67. Marcus Rashford 5.5)

Man of the match: Harry Kane

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling [photo,114747,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen