Stenman genoot van Granqvist en Berg bij Zweedse zege

19 juni 2018 – Voormalig FC Groningen-speler Fredrik Stenman heeft genoten van Zweden. De oud-international volgde de verrichtingen van de ploeg van Janne Andersson op het WK uiteraard met bovenmatige interesse tegen Zuid-Korea. Na het duel waarin de Scandinaviërs met 0-1 wonnen, loofde hij zijn oude ploeggenoten bij FC Groningen.

Stenman genoot van Granqvist en Berg bij Zweedse zege

"Ik ben heel trots op Andreas Granqvist, maar ook op Marcus Berg. Ze zijn heel belangrijk voor het Zweedse elftal", oordeelde hij na het openingsduel op het wereldkampioenschap tegenover RTV Noord. "Marcus is onze beste spits en Andres onze aanvoerder. Vooral Andreas was echt goed tegen Zuid-Korea. Hij heeft vooral in Nederland echt kunnen werken aan zijn offensieve kwaliteiten als verdediger."

Met zijn doelpunt uit een strafschop maakte hij het enige doelpunt. Dus is er voor Zweden perspectief op de tweede ronde. "Het is een hele belangrijke overwinning. Zaterdag spelen we tegen Duitsland, en dat wordt veel moeilijker", beseft Stenman. Een goed resultaat zou ze echter wel al bijna zeker naar de volgende ronde brengen, omdat Mexico van de Duitsers won in de openingsronde.

Eredivisie

gerelateerd