Ajax ziet Florida Cup als deel van internationale strategie

19 juni 2018, 10:16

Edwin van der Sar is blij dat Ajax de komende winter kan deelnemen aan de Florida Cup. De directeur van de Amsterdammers ziet het als een belangrijk onderdeel van de internationale expansie van de club. Na partnerships in China, Japan en Australië moet de VS namelijk een volgend 'focusgebied' worden. En dus komt de deelname aan de Florida Cup als geroepen.

"Op sportief vlak is het belangrijk dat wij ons meten met internationale teams. Door deel te nemen aan dit toernooi creëren we een ideale voorbereiding op de tweede seizoenshelft", legt Van der Sar als eerste voordeel uit. "De keuze voor de Florida Cup past daarnaast goed in onze internationale strategie, aangezien de Verenigde Staten een markt is waar we willen groeien. We spelen onze eerste wedstrijd tegen een Braziliaanse topclub en dit duel is primetime te zien in zowel Noord- als Zuid-Amerika. Hiermee bedienen we miljoenen Ajax-fans. We gaan ervoor zorgen dat het een spektakel wordt."

Ook de organisatie wrijft zich in de handen met de deelname van Ajax, van wie de wedstrijden in de Florida Cup in meer dan honderdtwintig landen worden uitgezonden. "Het is een lang gekoesterde wens om internationale grootheid Ajax naar de Florida Cup te halen. Dat zij nu, tijdens ons vijfjarig jubileum, deelnemen aan het toernooi maakt ons enorm trots. We proberen het deelnemersveld elk jaar te versterken en met de toezegging van Ajax voor de Florida Cup 2019, hebben we hierin wederom een stap voorwaarts gezet", aldus CEO Ricardo Villar op de clubsite.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen