Dumfries overtuigde Floranus om voor Heerenveen te kiezen

19 juni 2018, 13:32

Sherel Floranus wordt bij sc Heerenveen de opvolger van Denzel Dumfries die zeer vermoedelijk naar PSV vertrekt, maar liet zich voor die overstap nog wel inspireren door zijn goede vriend. De rechtsback die een jaar voor hem de overstap naar Friesland maakte vanaf Het Kasteel, was namelijk zeer positief. "Ik begreep van Denzel dat er dertigduizend mensen in Heerenveen wonen en dat ze bijna allemaal in het stadion kunnen. Dat is mooi en bijzonder."

Dat vertelt Floranus op de clubsite van de Friezen. Hij hoopt op een zelfde goed eerste seizoen in het Abe Lenstra Stadion, iets dat Dumfries zéker lukte. "Ik wil graag het hele seizoen spelen en belangrijk zijn voor de club. Ik hou van aanvallen, maar kan ook een mannetje uitschakelen. Ik klap er graag hard in."

Daarmee voldoet hij redelijkwijs aan de profielomschrijving die ook voor Dumfries opgaat. "Denzel en ik kennen elkaar goed, dus ik heb hem gevraagd wat voor club het is. Hij vertelde dat het een prima club is met veel supporters en dat de sfeer altijd goed is", aldus Floranus. "Ik hoop dat ik dit seizoen belangrijk kan zijn en dat we Europees voetbal halen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen