Ajax treft met Sturm Graz onbekende ploeg in voorronde van CL

19 juni 2018, 14:20   Bijgewerkt: 19 juni 2018, 14:25

Ajax stuit in de tweede voorronde van de Champions League op Sturm Graz. Voor de loting was bekend dat het óf de Oostenrijkers zouden worden of PAOK Saloniki. Uit de koker kwam dinsdagmiddag dus die eerst genoemde. De duels staan gepland voor 24 of 25 juli, de returns een week later.

Op voorhand valt er weinig zinnigs te zeggen over de loting: Sturm Graz was namelijk nooit eerder de tegenstander van Ajax in een officiële wedstrijd. Die Schwoazen eindigden afgelopen seizoen achter Red Bull Salzburg als tweede in de Oostenrijkse Bundesliga. Met datzelfde RB Salzburg heeft Ajax wel slechte ervaringen: van die ploeg kreeg het in de Europa League tweemaal hardhandig klop (0-3, 3-1) in de knock-outfase. Ook de herinneringen met Rapied Wien zijn niet bepaald goed. Wie het met Sturm Graz treft, is dus nog even de vraag. Vooralsnog is het vooral een onbekende ploeg.

Als Ajax deze ronde overleeft, moet het nog twee rondes doorkomen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Allereerst de derde voorronde, waarna nog de play-offs wacht. PSV stroomt in die ronde ook in, maar heeft als kampioen een beschermde status, waardoor het alleen ploegen uit 'mindere' landen treft. Voor de Amsterdammers wacht daardoor mogelijk een zwaardere loting, wat de route naar CL-voetbal nog zwaarder maakt.

Op basis van het verleden had Ajax ongetwijfeld liever PAOK Saloniki geloot. Alle keren dat het eerder tegenover PAOK Saloniki stond, gingen de Amsterdammers namelijk naar de volgende ronde. In 2010/11 speelde het tweemaal gelijk (1-1, 3-3) en gingen ze op doelsaldo door. Twee jaar geleden werd Davy Klaassen matchwinner in de voorronde (1-2), nadat in het Amsterdam gelijk eindigde (1-1). Recentelijk kwam de club overigens wel in opspraak, nadat de voorzitter met een pistool op het veld kwam. Zij spelen nu tegen FC Basel, wat de loting ook voor hen extra zwaar maakt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen