Strijdend Marokko al uitgeschakeld door goal Cristiano Ronaldo

20 juni 2018, 15:52   Bijgewerkt: 20 juni 2018, 16:05

Het wereldkampioenschap zal voor Marokko niet langer duren dan de groepsfase. Nadat de eerste wedstrijd met pech werd verloren van Iran, bleek Portugal vandaag (woensdag) te sterk voor de Leeuwen van de Atlas. Hoewel het spel van Marokko niet tegenviel, kwam het een vroege goal van Cristiano Ronaldo niet te boven. Onder aanvoering van Hakim Ziyech streed Marokko tot het laatste moment, maar het was niet genoeg om doelpunten af te dwingen.

Na de zeer teleurstellende en ongelukkige verliespartij tegen Iran, wilde Marokko vanaf het begin Portugal bij de keel grijpen. De eerste minuten waren ook hoopgevend, totdat Portugal in de vierde minuut een corner kreeg. Marokko speelde goed en was al enkele keren voor het Portugese goal geweest, maar de eerste keer dat het tegenovergestelde het geval was, lag de bal al in het netje. Uiteraard was het Ronaldo die op de goede plek stond en keihard raak kopte.

Ziyech kwam voor rust nog het dichtstbij, toen hij na een lepe sleepbeweging kon uithalen. Dit schot werd geblokt en dus bleef de gelijkmaker uit. Een knappe redding van Marokko-goalie Munir Mohamedi zorgde er vervolgens voor dat Goncalo Guedes de 2-0 kon maken na een slim passje van Ronaldo. Onder de streep kon Marokko goed meekomen, maar miste het deels geluk en deels kwaliteit om de gelijkmaker af te dwingen.

De opstellingen en beoordelingen*

Portugal: Rui Patricio 6.5; Cédric Soares 6.5, Pepe 7, José Fonte 6.5, Raphael Guerreio 6.5; João Moutinho 6.5 (89. Adrian Silva -), João Mário 5.5 (70. Bruno Fernandes 6), Bernardo Silva 5 (59. Gelson Martins 5), William Carvalho 6.5; Cristiano Ronaldo 7, Goncalo Guedes 6.

Marokko: Munir Mohamedi 6; Achraf Hakimi 7, Manuel Da Costa 6.5, Mehdi Benatia 6.5, Nabil Dirar 6; Hakim Ziyech 7, Karim El Ahmadi 6.5 (86. Faycal Fajr -), Younes Belhanda 6.5 (75. Mehdi Carcela -), Mbark Boussoufa 5.5; Nordin Amrabat 6.5, Khalid Boutaib 5.5 (70. Ayoub El Kaabi 5.5).

Man of the match: Hakim Ziyech

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen