Poule A beslist na franjeloze zege Uruguay op Saudi-Arabië

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 juni 2018 – Uruguay heeft zich zonder groots te spelen gekwalificeerd voor de achtste finales van het WK. Door de 1-0 zege op Saudi-Arabië gaat gastland Rusland eveneens door en zit het toernooi er na een kleine week al op voor Saudi-Arabië en Egypte. Volgende week bepalen Rusland en Uruguay in een onderling duel wie nummer één wordt en wie er als runner-up doorgaat. De Europeanen hebben aan een gelijkspel genoeg om als eerste in de groep te eindigen.

Poule A beslist na franjeloze zege Uruguay op Saudi-Arabië

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Om positief te beginnen: Saudi-Arabië zal niet ontevreden zijn over het spelverloop van de eerste helft. Het team dat door Bert van Marwijk naar het WK werd geleid, werd geen moment weggespeeld door het kwalitatief rijkere Uruguay, maar creëerde anderzijds ook geen grote kansen. Spits Fahad Al-Muwallad deed eigenlijk voor spek en bonen mee, hij stond voorin op een eiland en werd nooit bereikt. De beste kansen waren namelijk voor zijn landgenoot Hattan Bahebri. Uruguay-doelman Fernando Muslera moest één keer in actie komen op een afstandsschot en zag een andere inzet van Bahebri over gaan.

Uruguay riep die mogelijkheden voor de Saudi's over zichzelf af. De Zuid-Amerikanen hadden zichtbaar moeite met het 4-5-1 systeem van Saudi-Arabië en lieten het land uit het Midden-Oosten dikwijls tot een meter of dertig voor het doel voetballen en werden zelfs aanvallend nauwelijks gevaarlijk. Met de nadruk op nauwelijks, want de enige kans die Uruguay kreeg, was meteen raak. Saudi-Arabië-doelman Mohammed Al-Owais, die eerste doelman Abdullah Al-Mayouf na de vijf tegengoals tegen Rusland verving, bokste bij een corner langs de bal, waarna Suárez van dichtbij binnen kon schieten: 1-0.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, met dien verstande dat het gevoel dat Saudi-Arabië tot middernacht door had kunnen voetballen en er dan nog niet was gescoord werd door de Arabische ploeg. Het elftal had zelfs meer balbezit, maar Muslera hoefde zich nooit bovenmatig in te spannen. De grootste kans was voor Carlos Sánchez, maar hij kopte een voorzet van Edinson Cavani, die net als Suárez grotendeels onzichtbaar was, over. Vijf minuten voor tijd kreeg Cavani na een goede individuele actie nog een kans om de voorsprong te verdubbelen, maar Al-Owais was dit keer wél bij de les en kwam prima uit. Dat was de laatste kans van de wedstrijd; Uruguay trok de drie punten over de streep en liet daarmee ook het gastland juichen. Bovendien betekende het voor Saudi-Arabië, Egypte én Marokko in de andere poule uitschakeling.

Boekt Spanje vanavond tegen Iran hun eerste overwinning van dit WK?

Opstellingen en beoordelingen*  
Uruguay: Fernando Muslera 6.5; Guillermo Varela 6, José Maria Giménez 6,5, Diego Godín 6,5, Martin Cáceres 6; Carlos Sanchez 6,5 (82. Nahitan Nández -), Rodrigo Betancur 6, Matías Vecino 6 (59. Diego Laxalt 5,5), Cristian Rodríguez 6.5 (59. Lucas Torreira 6); Edinson Cavani 5, Luis Suárez 5,5

Saudi-Arabië: Mohammed Al-Owais 4; Yasiser Al-Shahrani 5,5, Ali Al-Bulaihi 5,5, Osama Hawaswi 6, Mohammed Al-Breik 6; Abdullah Otayf 5,5, Salem Al-Dawsari 5,5, Taisir Al-Jassim 6.5 (44. Housain Al-Mogahwi 6), Salman Al-Faraj 6, Hattan Bahebri 6,5 (76. Mohamed Kanno -); Fahad Al-Muwallad 5 (78. Mohammad Al-Sahlawi -)

Man of the match: Carlos Sánchez
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd